SCENARIUL 3 de CORONAVIRUS Romania: ce este, ce trebuie sa faci, ce masuri se iau

Romania se apropie de Secenariul 3 de Coronavirus. Deci ce implica secenariul 3 de coronavirus in Romania, ce masuri se iau si ce trebuie sa facem cand intram in al treilea scenariu de coronavirus la noi in tara.

Acum Romania inca se afla in Scenariul 2 de coronavirus care presupune o transmitere in comunitate, dar sporadica. 

Se va continua cu preventia. Pandemia este declarata de OMS atunci cand avem epidemie pe trei continente. Avem Asia, Europa, avem si continentul american, deci suntem in pandemie declarata.

Dacă numărul cazurilor confirmate de infectie cu virusul din China va depăși 100, Romania trece în scenariul 3 de coronavirus.

ce inseamna scenariul 3 de coronavirus in romania

De la 100 in sus, trecem la scenariul 3, caz in care, de exemplu, autoritatile iau in considerare sa declare carantina la domiciliu, nu doar in spital. 

In plus,odata cu trecerea in scenariul 3 de coronavirus s-ar putea amenaja spatii speciale, inclusiv in hoteluri.

Este posibil sa se instituie carantina si la domiciliu, cu conditii foarte stricte de paza, de monitorizare si de urmarire a persoanelor respective. 

Guvernul a aprobat inclusiv inchiriere de cladiri de hotel, in care pot carantinate persoanele si sunt, se pare, hoteluri interesate sa puna la dispozitie cladirile lor. 

Pentru fiecare judet se va gasi cladire de pensiune, de hotel care sa fie folosita.

De asemenea in scenariul 3 vom avea extinderi ale paturilor din sectiile de boli infectioase, care vor fi arondate exclusiv pacientilor Covid-19. 

Se pregatesc in acest moment spitalele de suport, care vor prelua celelalte afectuni de boli infectioase. Paturile de ATI, cele aproape 4.000, vor retine acele 10%, pe masura evolutiei situatiei, pentru a asigura suportul pentru cazurile critice.

In plus daca in Romania se trece la scenariul 3 de coronavirus, personalul din spitale va fi suplimentat, adica vor fi chemati medici de acasa, din turele libere.
MAI POTI CITI