RUSIA trimite 100 de EPIDEMIOLOGI In ITALIA sa lupte cu CORONAVIRUSUL

Armata rusă a anunţat că trimite circa 100 de virologi militari experimentaţi în ajutorul Italiei, unde sâmbătă 21 martie 2020 s-au înregistrat aproape 800 de decese în 24 de ore din cauza pandemiei de coronavirus, relatează agentia de presa AFP.

"O sută de virologi şi de epidemiologi cu o mare experienţă în lupta împotriva răspândirii infecţiilor virale (…) şi dezinfecţia clădirilor şi a infrastructurilor se îndreaptă către Italia", a anunţat Ministrul rus al Apărării, transmite AFP.

Anunţul survine a doua zi după o discuţie telefonică între premierul italian Giuseppe Conte şi preşedintele rus Vladimir Putin, care a anunţat trimiterea în Italia de specialişti şi echipamente medicale şi de dezinfecţie pentru a ajuta ţara să lupte împotriva SARS CoV - 2.

rusia ajuta italia in lupta cu coronavirusul cu 100 de virusologi


Primul avion a decolat duminică după-amiază din Rsuia îndreptându-se către o bază aeriană a armatei italiene din Pratica di Mare, la 30 km sud-est de Roma, se precizează în comunicatul autorităţilor ruse.

Majoritatea specialiştilor rusi trimişi în Italia "au participat personal la eliminarea focarelor de pestă porcină africană, precum şi la dezvoltarea vaccinului împotriva Ebola", anunţă agentia oficiala de presa din Rusia.

Nouă avioane Ilyushin IL-76 ale Ministerului rus al Apărării vor transporta aceşti specialişti, sisteme mobile de dezinfecţie şi echipamente medicale în Italia.
MAI POTI CITI