Romanii sa stea in ITALIA sa nu vina in tara de Paste ca aduc cu ei VIRUSUL din China e de parere un POLITICIAN

Traian Basescu este politicianul care este de parere romanii din Italia ar trebuie sa stea acolo de Paste si sa nu vina la familii in Romania din cauza ca pot aduce cu ei virusul din China.

Aceasta opinie a lui Traian Basescu despre oprirea romanilor din Italia de a intra in tara natala a fost primita cu pareri foarte negative pe forumurile diasporei.

Mai ales ca in urma cu cateva zile, Ludovic Orban, le recomandă românilor aflați în zonele din Italia afectate de coronavirus să nu vină în ţară de Paște sau în vacanță, decât în cazuri de urgenţă.

Dupa parerea lui Basescu, statul român trebuie să îi convingă pe românii din Italia să nu vină în țară de sărbători, pentru a nu răspândi coronavirusul.

statul sa interzica romanilor din italia sa vina in tara de paste


De asemenea, Basescu a spus că ar trebui luate și măsuri de restrângere a participării la slujbele religioase din perioada Paștelui.

"Noi vom fi a doua țară afectată din cauza numărului mare de cetățeni pe care îi avem în Italia. Vin sărbătorile acum și veți vedea după sărbători ce se întâmplă. Cred că o problemă cu cetățenii are, în primul rând, statul român, și anume să-i convingă pe cetățenii români din Italia să stea în Italia. (...). Ce trebuie să înțelegem toți: prevenirea epidemiilor prin carantină sau diminuarea efectului epidemiilor prin carantină este una dintre cele mai dure măsuri pe care un stat le poate lua", a declarat Traian Băsescu.

Întrebat dacă ar trebui pusă și problema unei recomandări legate de o restrângere a participării la slujbele religioase din perioada Paștelui, Basescu a declarat: "Categoric da. Și trebuie făcută din timp, anunțată, iar românii rugați să nu vină și dacă vin, anunțați că intră în carantină. Și Biserica Ortodoxă Română a dat dovadă în diverse ocazii că este rațională și nu cred că nu se va găsi înțelegere la patriarh și la sinod și țineți cont că avem un patriarh extrem de pragmatic".
MAI POTI CITI