Papa Francisc apel la credincioşii din lume să recite "Tatăl Nostru" miercuri. 25 martie, la ora 12

PAPA FRANCISC cheama credinciosii la RUGACIUNE UNIVERSALA pe data de 25 martie 2020

Într-un gest EXTRAORDINAR, Papa Francisc a făcut apel către toţi credincioşii din lume să recite "Tatăl Nostru" miercuri, la ora prânzului, un gest prin care doreşte să universalizeze rugăciunea ca metodă de combatere a pandemiei de coronavirus.

Papa Francisc a făcut apel către toţi credincioşii din lume să recite "Tatăl Nostru" miercuri, la ora prânzului, un gest prin care doreşte să universalizeze rugăciunea ca metodă de combatere a pandemiei de coronavirus, care în Italia s-a soldat cu peste 4.800 de decese.

papa francisc cheama credinciosii la rugaciune universala impotriva pandemiei

"În aceste zile în care omenirea tremură în faţa ameninţării pandemiei, mi-ar plăcea să propun creştinilor să-şi unească vocile", a spus Papa duminică, după rugăciunea Angelus. Sfântul Părinte i-a chemat astfel pe toţi credincioşii din lume să spună rugăciunea "Tatăl Nostru", miercuri, la ora 12:00.

Două zile mai târziu, vineri, 27 martie 2020, Papa a anunţat că va prezida, la 18:00, ora locală (17:00 GMT), un moment de rugăciune în Piaţa Sf. Petru.

"Începând de acum, vă invit pe toţi să participaţi spiritual cu ajutorul mass-media. Vom asculta Cuvântul Domnului, ne vom înălţa rugăciunile, vom preaslăvi Sfânta Euharistie, iar la sfârşit voi pronunţa Binecuvântarea Urbi et Orbi, la care se va adăuga posibilitatea iertării universale a păcatelor", a declarat Papa Francisc.

"Vrem să răspundem în faţa pandemiei cu o pandemie de rugăciune, compasiune şi tandreţe. Să ne menţinem uniţi", a subliniat Papa Francisc.

Papa Francisc a celebrat duminică sfânta liturghie şi rugăciunea Agelus în Sala Bibliotecii Vaticanului, ceremonie care a fost transmisă online.

Sfântul Părinte Francisc a apărut apoi la fereastra Palatului Apostolic pentru a binecuvânta piaţa Sf.Petru, total pustie, după ce Vaticanul a interzis accesul credincioşilor până la 3 aprilie, ca măsură de evitare a contagierilor şi de frânare a epidemiei.
MAI POTI CITI