DISTANTAREA SOCIALA ce este si la ce este buna aceasta distanta sociala

WIKI: ce este distantarea sociala, la ce si cum ne ajuta distantarea sociala sa invigem pandemia de coronavirus.

Experții chinezi estimează că măsurile de distanțare socială (anularea evenimentelor publice, închiderea școlilor) au avut un impact mai mare decât restricțiile de trafic. 

Măsurile de distanțare socială ar trebui să continue în următoarele 5 luni în China pentru a preveni numărul cazurilor care vor creștere din nou după ridicarea restricțiilor de trafic.

Dintre intervențiile testate, doar adoptarea timpurie, pe scară largă a metodelor de distanțare socială ar scădea numărul de pacienți din terapie intensivă la un număr controlabil de aproximativ 200.
distantarea sociala pareri despre utilitatea in prevenirea infectarii cu coronavirus
Măsurile mai puțin drastice determină scenarii care cresc semnificativ numărul de bolnavi în stare gravă și suprasolicită unitățile de terapie intensivă.

Distanțarea socială este singura modalitate pentru a preveni creșterea exponențială a cazurilor de infecție și a ratei mortalității datorita coronavirusului.

Riscurile distanțării sociale

Pandemia COVID19 se asociază cu schimbări profunde la nivelul societății, pe mai multe planuri. Se așteaptă pentru unele națiuni un declin economic, dar și un declin al relațiilor interumane. Povara și costurile izolării sunt de asemenea, probleme care trebuie adresate.

Populațiile la risc includ mai ales persoane care folosesc cel mai puțin tehnologia în viața de zi cu zi. O metodă la îndemâna fiecăruia ar fi ajutarea apropiaților, mai ales persoanelor în vârstă, să utilizeze mai des aceste medii de comunicare.

Izolarea socială și sentimentul de singurătate în rândul bătrânilor nu este un lucru determinat de situația pandemiei cu noul coronavirus, dar va fi afectată de aceasta.

Cum vom acționa la o problemă cel mai frecvent ignorată? 

Următoarele luni sunt o lecție despre cine suntem și ce prețuim mai mult.

Există o fereastră mică de oportunitate la nivel global de a răspunde la provocarea reprezentată de această pandemie, iar măsurile trebuie adaptate la situația fiecărei țări.

Acestea trebuie să fie realiste și înțelegerea faptului că un tratament specific pentru COVID-19 nu există încă, iar mecanismele de producere a unui vaccin sunt complexe și necesită timp, deși ritmul dezvoltării vaccinului pentru SARS-coV-2 este fără precedent, ar trebui să fie încă un motiv pentru adoptarea măsurilor non-farmacologice, singurele cu utilitate imediată în situația actuală.
MAI POTI CITI