DEZINFECTANTI eficienti care ucid VIRUSII si pe care trebuie sa ii ai in casa

Specialistii in domeniul sanatatii sunt de parere ca pentru a preveni contaminarea diferitelor suprafețe și a mâinilor cu virusi (inclusiv coronavirusulul COVID-19), putem utiliza orice soluție dezinfectantă comercializată pe piață, care deține în componență fie alcool, fie clor.

Pentru a asigura protecția personală și a familiei lor in fata infectiilor virale, cei mai multi oameni sau fixat pe cumpararea măștilor de protecție respiratorie, mănușilor de portecție și soluțiilor de dezinfectare a mâinilor și a suprafețelor.

În prezent, pe piața românească sunt comercializate numeroase substanțe dezinfectante, atât pentru suprafețe, cât și pentru dezinfectarea mâinilor.

recomandari dezinfectanti eficienti coronavirus

Dintre acestea, soluțiile dezinfectante pe bază de alcool și de clor sunt cele care asigră distrugerea virusilor, datorită puternicului efect virulicid.

Conform cercetărilor realizate pe acest subiect, coronavirusul este distrus de acțiunea virulicidă a alcoolului și a clorului.

Asadar, pentru a asigura dezinfecția corespunzătoare a mâinilor și a suprafețelor și pentru a ne proteja împotriva infecției cu COVID-19, se recomandă utilizarea dezinfectantelor pe bază de alcool (în concentrație de cel puțin 70%) sau de clor.

Clorul din comerț poate fi diluat cu apă rece - 1/4 cană de clor la 3,5 litri de apă - și trebuie folosit în cel mult 24 de ore.

În Statele Unite ale Americii CDC recomandă utilizarea substanțelor dezinfectante înregistrate EPA (The Environmental Protection Agency), pentru a preveni contaminarea și infectarea cu COVID-19.

Totodată, conform spuselor unor personalități medicale din Romania, nu doar substanțele dezinfectante pe bază de alcool sau clor pot distruge virusul COVID-19, ci și săpunul obișnuit, datorită substanțelor chimice deținute în componență.
MAI POTI CITI