Acest INGREDIENT pe care il pui in CIORBA te poate imbolnavi GRAV

Stiai ca unul dintre ingredientele folosite pentru prepararea ciorbei este o adevarata otrava pentru organism?

Un ingredient pe care-l folosim în ciorbă atunci cand poate ne grabim, este foarte toxic pentru organism.

Ciorbele sunt preferatele românilor, iar printre favorite se află și ciorbele cu borș. Atunci când nu ai deloc la îndemână un borș preparat în casă, cea mai ieftină și rapidă variantă este să cumperi unul din comerț.

Ceea ce nu știu mulți este că borș la plic cumpărat poate dauna grav sanatatii!

Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România (APC România) a achiziționat în urmă cu câțiva ani 13 produse tip borș la plic și a analizat conținutul, pentru a putea determina ce ingrediente pun românii în ciorbă.

borsul la plic nu este sanatos sunt de parere medicii nutritionisti

Borsul la plic cumpărat din comerț este departe de un borș adevărat, natural. Nici măcar nu se apropie de rețeta clasică de borş.

Potrivit datelor, o sută de grame de borș la plic poate conține până la 30 sau chiar 40 de grame de grame de sare.

Insa nu doar sarea este problema, borșul la plic cumpărat are și o cantitate foarte mare de zahăr, între 10 și 30 de grame la o sută de grame de produs.

În cele 13 de sortimente de borș la plic analizate s-au identificat 9 aditivi alimentari: E101, E150a, E270, E304, E307, E327, E330, E621, E635 și diferite arome artificiale pentru miros și gust.

Cea mai buna alegere ramane desigur borșul natural făcut în casă, care nu numai că este o variantă mai sănătoasă, dar are și foarte multe benificii: scade tensiunea arterială, reduce colesterolul, previne infarctul miocardic, detoxifică și tratează insomnia, durerile de cap, mahmureala, oboseala cronică, dischineziile biliare și bolile respiratorii cronice etc.
MAI POTI CITI