Recomandari DUREREA de GENUNCHI gheata sau caldura pentru ameliorare a durerii

Sa ne facem o părere despre ce tratament este mai eficient in cazul durerilor de genunchi: tratamentul cu gheață sau tratamentul cu caldură.

Aplicarea de gheata sau de caldura reprezintă o metoda simplă si ieftina de ameliorare a dureriilor de genunchi.

Gheata poate reduce rapid umflatura si amorțeste zona dureroasă.

Caldura relaxeaza muschii, creste flexibilitatea si imbunatateste circulatia la nivel local.

In cazul unei leziuni acute, cum ar fi intinderea musculara sau lovitura la tendoane, recomandarea medicilor traumatologi este sa se aplice gheata, care reduce inflamatia si scade durerea intensa.

gheata sau caldura pentru durerile de genunchi


Dupa ce inflamatia a scazut, se poate aplica o sursa de caldura, pentru a se reduce rigiditatea.

In cazul unei boli cronice cum ar fi: osteoartrita, caldura pare sa functioneze mai bine. Cu toate acestea, unii oameni considera ca si gheata ajuta la reducerea durerii.

Așadar răspunsul la întrebarea ce este mai eficient în tratamentul durerilor de genunchi: gheața sau căldura nu este unul simplu.

Poti incerca amandoua tratamentele, pentru a vedea care dintre ele da rezultate in cazul tau.

Gheata si caldura pot fi folosite pentru a face ca efortul fizic sa poata fi tolerat mai usor.

Incearca sa folosesti caldura inaintea activitatii fizice pentru a relaxa musculatura, dupa care aplica gheata pentru a scadea durerea.

In cazul terapiei cu frig, foloseste cuburi de gheata. Aplica-le 20 de minute pe zona afectata, infasurate intr-o tesatura. Poti folosi si mazare congelata in loc de gheata.

Pentru a te incalzi, fa o baie calda si stai in cada 20 de minute. Sau foloseste o compresa calda uscata. Poti sa incalzesti un prosop umed in cuptorul cu microunde, testeaza-l mai intai pentru a vedea daca nu este prea cald, iar apoi infasoara-l intr-un prosop uscat si aplica pe zona dureroasa.
MAI POTI CITI