Oricine își poate REINTINERI creierul prin MEDITATIE este parerea cercetatorilor de la Harvard

Meditatia pas cu pas, exercitii de meditatie si tehnici de meditatie toate ajuta la regenerarea creierului.

Cercetatorii de la Universitatea Harvard au descoperit ca meditatia reconstruieste materia cenusie in doar 8 saptamani.

In cadrul studiului au fost urmariti 16 participanti cu ajutorul imagisticii prin rezonanta magnetica (RMN) cu doua saptamani inainte de a participa la experiment, dar si dupa terminarea acestuia.

Acestia au meditat timp de 30 de minute pe zi, fie ascultand inregistrari cu meditatie ghidata sau si-au observat senzatiile, emotiile si gandurile fara sa le anlizeze, interpreteze sau judece.

tipuri de meditatie zilnica transcendentala pentru incepatori
In urma analizelor care s-au concetrat pe zonele unde fusese inregistrata activitate crescuta in timpul meditatiei in alte studii asemanatoare, s-a observat cresterea densitatii materiei gri in hipocampus, partea creierului responsabila de procesul de invatare si memorie, dar si in structurile asociate cu vigilenta, compasiunea si introspectia.

Studiul de la Harvard demonstreaza ca schimbarile din structura creierului ce au loc in timpul meditatiei ar putea sta la baza starii de bine pe care oamenii o experimenteaza dupa meditatie.

Dupa cum arata un studiu anterior realizat la Johns Hopkins, meditatia rivalizeaza cu efectele antidepresivelor pentru depresie si anxietate,

Meditatia este o forma de a ne antrena creierul sa ramana activ, prin vigilenta.

Actul de a fi ancorat in prezent si a te detasa de trecut si viitor, scade activitatea creierului in modul de repaos, adica atunci cand ne surprindem ca avem o gramada de ganduri.

Aceasta parte a creierului este activa atunci cand nu ne gandim la nimic in particular si functioneaza precum o maimuta, incearca sa se agate de orice gand pentru ca mintea in lipsa gandurilor nu ar mai exista.

Din moment persoanele ce au o multitudine de ganduri obsesive sunt considerate a fi mai putin fericite, ingrijorate in permanenta de trecut si viitor, meditatia le poate ajuta sa-si linisteasca mintea, prin noile conexiuni ce se realizeaza la nivelul creierului si pot reveni instant in prezent.
MAI POTI CITI