Lista boli cu tratamente GRATUITE la spitalele PRIVATE fara coplata.

Iata cine se va putea trata gratuit la spitalele private conform OUG data de Guvernul Romaniei miercuri 4 februarie 2020.

Pacienții asigurați din România, care suferă de boli cronice – precum cancer, infecție cu HIV/SIDA, tuberculoză sau boli cardiovasculare – beneficiază de tratament gratuit în cadrul programelor naționale de sănătate.

Guvernul Romaniei a respectat promisiunea făcută de ministrul Victor Costache – aceea că pacienții cu boli cronice care vor alege să se trateze la privat NU vor trebui să plătească bani în plus din buzunar –(coplată).

lista bolilor care beneficiaza de tratamente gratuite la spitalele private


Persoanele neasigurate pot beneficia de asemenea gratuit de programele nationale de sanatate din momentul diagnosticarii unei boli cuprinse in aceste programe.

Lista bolilor cuprinse in subprogramele de sanatate care beneficiaza de tratamente gratuite la Spitalele Private:

Infectia HIV/SIDA;
Tuberculoza pulmonara;
Afectiunile cardiace care necesita proceduri de chirurgie cardiovasculara sau cardiologie interventionala si electrofiziologie;
Afectiunile onco-hematologice (cancerele);
Scleroza multipla;
Unele tipuri de accidente vasculare cerebrale;
Diabetul zaharat;
Insuficienta renala cronica in stadiul uremic;
Hemofilia;
Talasemia;
Osteoporoza;
Gusa datorata carentei de iod;
Afectiunile articulare preexistente sau dobandite care necesita endoprotezare

Odată cu Ordonanța adoptată astăzi bolnavii cronici care beneficiază de tratament în cadrul programelor naționale vor putea alege singuri unde să se trateze – stat sau privat – iar serviciile ar urma să fie decontate integral.
MAI POTI CITI