La COPII pana la varsta de 10 ani Coronavirusul NU conduce la moarte

Medicul Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a facut anuntul oficial: Coronavirusul nu conduce la deces în cazul copiilor cu varsta de până la 10 ani.

Medicul Alexandru Rafila este de parere că tinerii de până la 20 de ani fac cel mult forme cu gravitate medie ale bolii.

Riscul real in urma infectarii cu virusul din China intervine doar în cazul vârstnicilor, de peste 70-80 de ani, unde mortalitatea este de 15 la sută.

coronovirusul din china nu omoara copii cu varsta sub 10 ani


Afirmatiile doctorului Rafila se bazeaza pe un studiu OMS făcut în China care arată că mortalitatea este mare acolo unde există o transmitere mare în colectivitate. 

Acolo unde transmiterea e mai redusă, mortalitatea e sub 1 la sută.

Copiii de până la 18 ani și tinerii fac forme cu gravitate medie cel mult. Iar mortalitatea nu există până la vârsta de 10 ani și e foarte redusă până la 18 ani.

De teama epidemiei de coronavrius Societatea de Transport București va decontamina absolut toate cele 1.600 de tramvaie, autobuze și troleibuze pe care le are în exploatare.

In Bucuresti de frica virusului din China STB dezinfecteaza autobuzele, troleibuzele si tramvaele

STB SA începe, în noaptea de sâmbătă spre duminică (29.02/ 01.03.2020), decontaminarea tuturor celor aproximativ 1.600 de vehicule aflate în parcul circulant (dintre care 1.110 autobuze, 280 de tramvaie, iar restul - troleibuze).

Procedeul utilizat este acela de a pulveriza în interiorul vehiculelor, cu ajutorul unui atomizor, o ceață densă de decontaminare, pe baza unei substanțe speciale care distruge virusurile. Acest proces se va desfășura permanent și va cuprinde, etapizat, toate vehiculele.
MAI POTI CITI