HIDRATARE Corecta: Cata APA trebuie sa bem in functie de GREUTATE

Calculator cata apa trebuie sa bem. Sa raspundem la intrebarea: cata apa trebuie sa beau pe zi in functie de greutatea mea?

Trebuie sa stiti in primul rand ca faimoasa cantitate recomandată de 2 l de apă pe zi trebuie neapărat adaptată în funcție de greutatea pe ai, dar și de alți factori.

De exemplu, femeile care sunt însărcinate sau care alăptează au nevoie de o cantitate mai mare de lichide pentru a se hidrata.

Apoi, incăperile cu aer cald pot duce la deshidratare, deoarece prin piele se pierde o cantitate semnificativă de apă, chiar și pe timpul iernii.

tabel cata apa trebuie sa bei in functie de greutatea pe care o ai

Asadar, iata câtă apă trebuie să bei pe zi în funcție de greutate!

O persoană care are 45 de kilograme trebuie să bea aproximativ 2 litri de apă pe zi, pe când una care are 130 de kilograme poate ajunge până la 5 litri de apă.

Începând de la valoarea de 2 litri de apă pentru 45 de kg, poți afla care este cantitatea ideală pentru corpul tău adăugând 200 ml de apă/5 kg.

În tabelul de mai jos vei afla care este cantitatea zilnică de apă indicată pentru greutatea ta.

Greutate  - Cantitate de apa

45 kg - 2 litri
50 kg - 2,2 litri
55 kg - 2,4 litri
60 kg - 2,6 litri
65 kg - 2,8 litri
70 kg - 3 litri
75 kg - 3,2 litri
80 kg - 3,4 litri
85 kg - 3,6 litri
90 kg - 3,8 litri
95 kg - 4 litri
100 kg - 4,2 litri
115 kg - 4,4 litri
120 kg - 4,6 litri

Dacă nu poți consuma această cantitate de apa în fiecare zi, poți să apelezi la câteva trucuri care să te ajute să te hidratezi in mod corect si optim. 

Unul dintre aceste trucuri este să bei un pahar de apă atunci când te trezești, înainte de a bea cafeaua sau ceaiul.

De asemenea, ține o sticlă de apă sau un pahar plin lângă tine, din care să bei în fiecare oră. Dacă te-ai săturat să bei apă plată, o poți încerca apa cu arome naturale si fara conservanti.

Poți să îți faci propria apă aromată acasă adăugând câteva felii de lămâie, de măr sau de castravete. De asemenea, și consumul zilnic de fructe este la fel de indicat pentru o hidratare corecta si optima.

Si nu uita! Dacă faci sport sau participi la o competiție sportiva care te face să transpiri mult, trebuie să bei mai multă apă pentru a compensa pierderea acesteia prin transpirație.
MAI POTI CITI