SCANDAL serial rusesc MATILDA. Amenintari si controverse. Biserica Ortodoxa din Rusia vs regizorul ALEXEI UCHITEL

In aceasta seara la postul TVR 1 si TVR HD publicul are ocazia sa vada prima parte a filmului rusesc "MATILDA". Romanii vor transmite filmul in patru parti de luni 6 ianuarie 2020 pana joi seara 9 ianuarie  2020 de la ora 21.

Vom urmari povestea de dragoste dintre ULTIMUL TAR AL RUSIEI ,NIKOLAI ROMANOV si superba prim balerina poloneza MATILDA KSESISKAIA.

Oare de ce aceasta poveste a starnit rumoare in istorie si de ce  filmul regizat de rusul ALEXEI UCHITEL a creat controverse?

De ce criticii filmului" MATILDA" au spus ca acest film este pur si simplu o blasfemie si pune intr-o lumina proasta biografia ULTIMULUI TAR al RUSIEI?
SCANDAL Biserica Rusa serial rusesc MATILDA

Zic criticii ca povestea este excesiv de romantata si in plus aduce o pata asupra imaginii lui NIKOLAI ROMANOV ucis de revolutionarii bolsevici.

BISERICA ORTODOXA RUSA a spus raspicat ca filmul este o blasfemie. Daca va vine sa credeti 100.000 de oameni au semnat o petitie pentru interzicerea filmului.

Si politicienii si-au exprimat protestul impotriva difuzarii filmului.Si chiar si  ortodoxi radicali rusi.

Aceste polemici au condus spre  acte de violenta. Militari ultraortodoxi ai STATULUI CRESTIN l-au amenintat pe regizorul ALEXEI UCHITEL.

In luna august 2017 a fost o incercare de a incendia studioul regizorului.  In luna urmatoare in septembrie 2017 a existat o incercare de incendiere a unui cinematograf .

Motivul. Unul din membrii juriului festivalului il sprijinea pe ALEXEI UCHITEL in demersul sau de a nu se lasa intimidat si a merge mai departe cu filmarile. Au existat si multe amemnintari la adresa avocatilor regizorului.

Toate acestae nu au facut decat sa scoata in evidenta" ruptura " dintre  simpatizantii BISERICII ORTODOXE RUSE si cei care au considerat ca filmul nu reprezinta  nimic altceva  in afara unui act cultural.

Un FILM este un film. Un film care ne arata povestea de dragoste a TARULUI NIKOLAI cu prim balerina poloneza. Dupa sfarasitul tragic al povestii de dragoste NIKOLAI ROMANOV avea sa  se casatoreasca cu ALEKSANDRA FEDOROVNA.

Actorii principali ai filmului au lipsit de la premiera intrucat s-au temut pentru viata lor.

LARS EIDINGER actorul  german ce a dat viata personajului TARUL NIKOLAI ROMANOV a spus ca nu se simte in siguranta.

Cateva cuvinte despre curajosul regizor ALEXEI UCHITEL. Anul acesta 2020 va implini 69 de ani.

Tatal sau a fost un reputat regizor de filme documentare  iar ALEXEI UCHITEL a lucrat si el o vreme toto la filme documentare.

Filmele regizate mai apoi de UCHITEL au fost prezentate la festivalurile de filme de la COTTBUS, KARLOVI VARY, HAMBURG, VARSOVIA, MOSCOVA.

La doi ani si ceva de la premiera si romanii au ocazia sa vada filmul artistic " MATILDA" care a imflamat spiritele din RUSIA.

Pentru  bucuria publicului si pentru ARTA  filmul  a fost vazut si apreciat iar sera premierei a fost o provocare incheiata cu succes. Chiar daca actorii principali nu au putut participa.

Pentru  regizorul rus ALEXEI UCHITEL a fost un MARE SUCCES. Si asta dupa valul de amenintari si violente.

Sa ne bucuram impreuna de un film care reda o parte a istoriei ruse. Si sa nu uitati TVR 1 va ofera posibilitaea de a urmari o alta drama istorica  o poveste despre EKATERINA.
MAI POTI CITI