FORMULA SECRETA a Espresso-ului perfect a fost dezvaluita. Nu te asteptai la RETEA asta.

Culmea este ca reteta unei cafele perfecte nu fost descoperita de vreun barista celebru ci de... oamenii de stiinta! 

Oamenii de stiinta din Marea Britanie (si nu e gluma), de la Universitatea Portsmouth, au descoperit formula perfecta pentru un espresso perfect.

Pentru a stabili rețeta cafelei perfecte matematicieni, fizicieni şi experţi în domeniul materialelor şi-au unit forţele.

Acestia au descoperit că mai puţine boabe de cafea, măcinate mai mare, sunt elementul cheie pentru o băutură care e mai ieftin de preparat, mai consistentă şi la fel de tare.

reteta secrecta a prepararii perfecte a cafelei acum dezvaluita

Cercetătorii britanici sunt de parere că in acest mod cafeaua devine mai ”fiabilă” de la ceaşcă la ceaşcă atunci când se utilizează mai puţine boabe măcinate mai mare.

Când boabele de cafea au fost măcinate fin, particulele erau atât de mici încât în unele regiuni din zaţ ele s-au aglomerat în spaţiul prin care ar fi trebuit să circule apa.

Aceste secţiuni închegate din zaţ sunt pierdute deoarece apa nu poate să treacă prin ele ca să acceseze cafeaua aceea gustoasă care este de dorit în ceaşcă.

Dacă se macină cafeaua puţin mai mare, se poate accesa întregul zaţ, iar extragerea (cafelei) este mai eficientă.

Studiul privind reteta cafelei perfecte a pornit după ce Jamie Foster, doctor în matematică la universitatea amintită, a observat că uneori două porţii de espresso, preparate în aparent acelaşi mod, pot avea gusturi diferite.
MAI POTI CITI