Recenzie GANDIREA rapida, gandire lenta de Daniel Kahneman

Sa ne facem o parere despre cartea Gandire rapida, gandire lenta de Daniel Kahneman, un volum impresionant care ne poarta intr-o calatorie fantastica prin ascunzisurile mintii si ne explica cele 2 sisteme care conduc modul uman de a gandi.

Sistemul 1 este rapid, intuitiv si emotional; Sistemul 2 este mai lent, mai deliberativ si mai logic.

După ce veti citiţi cartea "Gandire rapida, gandire lenta", veţi vedea că se va modifica structura întrebării pe care in general oamenii o pun în faţa unui experiment, şi anume: Ce cred despre omul care este subiectul acestui experiment?, cu acea intrebare firească şi corectă: Ce cred despre mine însumi, cel care întreabă?
recenzie pdf gandirea rapida gandirea lenta

Kahneman prezinta capacitatile extraordinare si, deopotriva, erorile si biasurile gandirii rapide si dezvaluie influenta omniprezenta a impresiilor intuitive asupra gandurilor si comportamentelor noastre.

Impactul aversiunii fata de pierdere si al excesivei increderi de sine asupra strategiilor corporatiste, dificultatile previziunii a ceea ce ne va face fericiti in viitor, efectul profund al biasurilor cognitive asupra mai tuturor activitatilor noastre, de la jocul la bursa de valori pana la planificarea vacantei urmatoare fiecare dintre acestea se pot intelege numai cunoscand modul in care cele doua sisteme ne modeleaza judecatile evaluative si deciziile noastre.

Putem învăţa care sunt limitele percepţiei, o primă teză fiind faptul că reuşim să ne-nşelăm destul de des, pentru că nu ne cunoaştem modul de gândire şi facem presupuneri despre lucruri.

Faptul că gândirea intuitivă ne joacă feste uneori este, poate, cea mai importantă teză a cărţii. Felul în care ne amăgim cu lucrul ăsta şi cum reuşeşte să ne mintă creierul reprezintă ceea ce avem de aflat din cartea asta.

VERIFICA PRETUL AICI

Cartea "Cartea Gandire rapida, gandire lent"  ofera explicatii (si aplicatii) practice si lamuritoare ale modului in care se iau deciziile atat in afaceri, cat si in viata de zi cu zi aratandu-ne cum putem utiliza diferite tehnici pentru a ne feri de stangaciile mintale care adeseori ne baga in probleme si complecatii nedorite.

Cartea Gandire rapida, gandire lenta va va schimba modul in care ganditi despre propria gandire.
MAI POTI CITI