Pareri care sunt Alimentele ACIDE care ne ingrasa și ne imbolnavesc. DIETA alcalina.

Opiniile calificate ale nutritionistilor de pe forumurile medicale ne atrag atentia ca secretul unei diete alimentare sănătoase nu constă doar în eliminarea din alimentaţie a grăsimilor şi a dulciurilor, ci în menţinerea echilibrului natural al corpului.

Opinia calificata aparţine nutriţionistului şi microbiologului american Robert Young, reputat om de stiinta care promovează medicina alternativă, bazată pe o dietă ce ajută la menţinerea unui echilibru între mediul acid şi cel alcalin (bazic) din corpul uman.

Robert Young este de parere că organismul uman se îmbolnăveşte atunci când sângele şi ţesuturile capătă un exces de aciditate, în special din cauza mâncărurilor acide.

Soluţia simpla si eficienat o reprezinta dieta alcalină.
comentarii alimentele acide care ne imbolnavesc de forumurile dieta alcalina

Oamenii iau în greutate atunci când organismul lor nu elimină acizii dăunători. Aceştia sunt produşi de metabolismul uman în acelaşi mod prin care o maşină produce monoxid de carbon,

Alimentele acide, de tipul proteinelor animale sau lactatelor cauzează congestie, din cauză că se digeră mai greu, explică nutriţionistul american.

Astfel acizii, forţaţi să rămână în organism, se aşază în zonele unde există grăsime.

Principalele mâncăruri care ar trebui eliminate din dietă dacă vreţi să slăbiţi sunt carnea de porc, de pasăre ( pui sau curcan), produsele lactate, ouăle şi oţetul.

Alimentele acide ne îngrașă și ne îmbolnăvesc. Puteţi în schimb in dieta aliemntara zilnica: peşte gras, precum somon sau păstrăv.

Oţetul îl puteţi înlocui cu zeama de lămâie, care are un conţinut ridicat de potasiu şi un efect alcalin.

De asemenea, ar trebui să staţi departe de cereale, precum grâul, şi mai ales de orez.

Primul poate provoca congestie, din cauza conţinutului de gluten, iar orezul are mult zahăr.

Atât timp cât vom consuma mâncăruri acide, grăsimea va continua să se acumuleze. Acidul lactic este produs atât de lactate, cât şi de efortul fizic în exces.

Pentru o viaţă sănătoasă, eliminaţi din dieta dumneavoastră fructele cu conţinut ridicat de zahăr. Acesta asigură retenţia grăsimilor şi vă împiedică să slăbiţi.

Puteţi consuma in schimb struguri, lămâie, avocado, nucă de cocos.

De asemenea va puteţi prepara un ceai sănătos doar adăugând apă fierbinte peste suc natural de lămâie şi ghimbir. 

Doctorul Young recomandă de asemenea consumul de alimente bogate în clorofilă, întrucât aceasta ajută la formarea de globule roşii, îmbunătăţind sănătatea organismului.
MAI POTI CITI