RUGĂCIUNE CĂTRE SFÂNTUL IOAN BOTEZĂTORUL facatoare de minuni

RUGĂCIUNE PUTERNICA CĂTRE SFÂNTUL IOAN BOTEZĂTORUL, rugaciune facatoare de minuni cu efect imediat de luminare a gandurilor

Sfinte Ioane, Sfinte Botezătorule, tu ai fost chemat de Dumnezeu, încă înainte de a te naște, să-i pregătesti pe oameni pentru venirea Fiului Său, iar mulțimile atrase de faima sfințeniei tale și de puterea Duhului Sfânt, ca cel al profetului Ilie, primeau botezul pocăinței în semn de convertire la Dumnezeu.

Tatăl ceresc ți-a destăinuit pe Fiul Său, când a voit să fie botezat de tine și tu l-ai făcut cunoscut ucenicilor tăi, zicând: „Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii!"
rugaciune facatoare de minuni catre sfantul ioan botezatorul

Această chemare atât de mare, pe care Însuși Mântuitorul nostru a recunoscut-o, când a spus că nu s-a născut un om mai mare decât tine, nu te-a făcut mândru, ci ți-a dat cea mai adâncă smerenie, pe care ai exprimat-o cu aceste cuvinte: „Nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălțămintei. Și El trebuie să crească, iar eu să mă micșorez!"

Tu ai voit să-ți jertfești viața pentru a apăra sfințenia căsătoriei, înfruntându-l pe regele Irod, care trăia nelegitim cu soția fratelui său.

Te rugăm mijlocește-ne la Dumnezeu o sinceră convertire și o iubire puternică față de El, ca să-L urmăm tot timpul vieții noastre, iar la sfârșit să-L preamărim pentru toată veșnicia. AMIN!

Aceasta a fost rugaciunea de protectie si iubire fata de Sf. Ioan Botezatorul si fata de Dumenezu, o rugaciune de ajutor in viata ta.

Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul se praznuieste in fiecare an, la data de 29 august. In aceasta zi se tine post pentru a ne infrana asemenea lui Ioan Botezatorul, dar si pentru a nu fi ca Irod.

Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, una dintre cele mai mari sărbători, cu cruce roșie în calendar.

Este bine să postești în această zi, însă puâini sunt cei care știu că este ideal să ținem post negru și să consumăm doar o turtă de mălai sau grâu.

Acest obicei se ține în special pentru sănătate și iertarea păcatelor. Încă din seara de dinaintea sărbătorii nu se mai consumă nimic, decât apă, până ziua de după Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul.
MAI POTI CITI