MISTERELE incredibile din BIBLIE sunt misterele omenirii la granita cunoasterii

Ascunde BIBLIA mistere incredibele, secrete biblice neelucidate care duc omenirea spre granita cunoasterii, zona crepusculara unde stiinta nu se mai deosebeste de religie?

Multi cercetatori sunt de parere ca puține lucruri din cultura omenească pot egala Scripturile atunci când vine vorba despre istorie, legende și mistere controversate si nerezolvate.

O parte dintre aceste mistere si secrete ale Bibliei sunt datorate traducerii sale din ebraică, aramaică sau greacă veche. O altă parte a acestor controverse misterioase provin din limbajul incifrat și modul tainic în care este scrisă Biblia.

Unul dintre misterele nerezolvate ale Bibliei este cel legat de CAIN si ABEL
wiki MISTERELE incredibile din BIBLIE

Misterul biblic se refera la intrebarea legitima: mai traiau si alti oameni pe Pamant in afara de Adam, Eva, Cain si Abel? Si daca da cine i-a creeat?

"De ma izgonesti acum din pamantul acesta, ma voi ascunde de la fata Ta si voi fi zbuciumat si fugar pe pamant, si oricine ma va intalni ma va ucide. Si i-a zis Domnul Dumnezeu: "Nu asa, ci tot cel ce va ucide pe Cain inseptit se va pedepsi". Si a pus Domnul Dumnezeu semn lui Cain, ca tot cel care il va intalni sa nu-l omoare. Si s-a dus Cain de la fata lui Dumnezeu si a locuit in tinutul Nod, la rasarit de Eden. Dupa aceea a cunoscut Cain pe femeia sa si ea, zamislind, a nascut pe Enoh. Iar lui Enoh i s-a nascut Irad", citata din Geneza (4:14-18).

Prima parte a acestei insiruiri de versete biblice doar ridica intrebari si lasa loc de speculatii.

O analiza foarte riguroasa poate genera o dezbatere pornind de la sintagmele "oricine ma va intalni" si "tot cel ce va ucide pe Cain", in conditiile in care Adam, Eva si Cain erau singurii oameni de pe Pamant, deducand din informatiile biblice de pana la acel moment.

Insa, cu destula lejeritate ontologica, se poate considera ca atat Dumnezeu cat si Cain faceau referire la Adam, Eva si animalele de pe Pamant prin cuvantul "oricine", chiar daca pare nefiresc.

Cu toții știm că prima crimă apare încă de la începutul Bibliei. În capitolul 4 al Facerii este relatată crima lui Cain, care își omoară fratele, pe Abel.

Dumnezeul îl izgonește și el zice: "Pedeapsa mea este mai mare decât aş putea-o purta. De mă izgoneşti acum din pământul acesta, mă voi ascunde de la faţa Ta şi voi fi zbuciumat şi fugar pe pământ, şi oricine mă va întâlni, mă va ucide"

Continuarea indică un fapt ciudat, că ar mai fi fost oameni pe pământ... „Şi i-a zis Domnul Dumnezeu: "Nu aşa, ci tot cel ce va ucide pe Cain înşeptit se va pedepsi".

Şi a pus Domnul Dumnezeu semn lui Cain, ca tot cel care îl va întâlni să nu-l omoare. Şi s-a dus Cain de la faţa lui Dumnezeu şi a locuit în ţinutul Nod, la răsărit de Eden. După aceea a cunoscut Cain pe femeia sa şi ea, zămislind, a născut pe Enoh. Apoi a zidit Cain o cetate şi a numit-o, după numele fiului său, Enoh.”

Aceste informații ridică multe semne de întrebare: de unde era soția lui Cain, cine ar fi putut să-l ucidă, dacă mai existau oameni creați de ce nu sunt menționați etc.

Foarte mulți cercetatori ai misterelor din Biblie își pun întrebări cu privire la relațiile incestuoase din aceasta parte a cărții, mai cu seamă că dacă Adam și Eva sunt părinții tuturor însemnă că la început nu s-a ținut cont de nicio legătură consagvinică.

O parte din lucrurile acestea mai sunt explicate ulterior în Biblie, dar o curiozitate fără rezolvarea clara este vârsta la care au murit acești oameni primordiali.

În capitolul 5 al cărții Facerii ei ajung lesne să aibă sute de ani...„toate, zilele vieţii lui Adam au fost nouă sute treizeci de ani şi apoi a murit”.
MAI POTI CITI