ANDREEA BIBIRI biografie actrita premiata la FITO 2019 vedeta inserialul MANGALITA.

Inainte de a vedea biografia Andreea Bibiri (nascuta in data de 03.05.1975)  va spunem ca aceasta joaca din toamna in noul serial MANGALITA de la Antena 1 alaturi de actorii: Teo Corban, Alex Bogdan, Angel Popescu, Alina Berzunțeanu, Ștefan Pavel, Pavel Bîrsan, Nicu Banea, Constantin Pușcașu.

Potrivit wiki-ului profesional, absolventă a Academiei de Teatru și Film din București, Andreea Bibiri este una dintre cele mai apreciate tinere actrițe ale teatrului bucureștean.

Bibiri a debutat cu rolul Studenta din "Lecția" lui Eugen Ionescu. A jucat în nenumărate piese, cele mai multe la teatrul Bulandra:

Wiki Biografic ANDREEA BIBIRI

"Căsătoria" de Gogol, "Unchiul Vanea" de A.P. Cehov (nominalizare la premiul UNITER 2001),

"Libertinul" de E. E. Schmitt, "Turandot" de Carlo Gozzi,

"Forma lucrurilor" de Neil LaBute (premiul UNITER 2005 pentru cel mai bun rol secundar) și "Regele Lear" de W. Shakespeare

Conform CV-ului artistic Andreea Bibiri a colaborat și cu Teatrul de Comedie pentru "Trei femei înalte" de Edward Albee și cu Teatrul Green Hours la "Zi că-i bine" de Will Colhurn (nominalizare la premiul UNITER 2001).

Pe lângă rolurile din teatru, talentata Andreea a putut fi văzută și pe micul ecran, în serialele "În familie" și "Daria dragostea mea" și filmele TV "Răzbunarea", regia Adrian Sitaru, și "Iubire cu pumnul", regia Ana Mărgineanu.

De asemenea, Andreea Bibiri a jucat și în câteva filme de cinema: "Stare de fapt", regia Stere Gulea, "Nicki și Flo", regia Lucian Pintilie, "Damen Tango", regia Dinu Tănase, "Și totul era nimic", regia Cristina Nichituș și "Offset", regia Didi Danqart.

Duminică, 9 iunie 2019, la ceremonia de decernare a premiilor Festivalului de Teatru Scurt din cadrul Festivalului Internațional de Teatru Oradea, Andreea Bibiri a primit Premiul pentru cea mai bună actriță, pentru rolul Femeia, din spectacolul O RELAȚIE DESCHISĂ de Dario Fo și Franca Rame, producție a Teatrului de Artă București.

Este al doilea Premiu pentru cea mai bună actriță pe care Andreea Bibiri îl câștigăpentru un rol dintr-o piesă a cuplului de dramaturgi Dario Fo și Franca Rame, într-o punere în scenă a Teatrului de Artă București.

Primul premiu i-a fost acordat în 2017, la Festivalul Național de Comedie de la Galați, pentru performanța din one woman show-ul O FEMEIE SINGURĂ, în regia lui Daniel Grigore Simion, spectacol selectat și în Festivalul Național de Teatru.

Noul serial MANGALITA de la Antena 1 in care o vom vedea jucand si pe Andreea Bibiri este produs de Gabriel Popescu, care s-a ocupat de-a lungul timpului, printre altele, de o serie de filme românești și străine realizate la Buftea (Furia, Fire & Ice: Cronica Dragonilor, The Cave, Garcea și Oltenii). A lucrat și la Markiza TV, în Slovacia, la câteva seriale.
MAI POTI CITI