LISTA Alimente BENEFICE pentru CREIER. DIETA care intarzie imbatranirea creierului.

Cu o dieta alimentara potrivită, ne putem îmbunătăți capacitățile mentale cu aproximativ 20% , sunt de parere expertii Organizației Mondiale a Sănătății.

Alimentele care fac parte din dieta noastra zilnica sunt ca nişte compuşi farmaceutici care ne afectează creierul.

Dieta, exerciţiile şi somnul au potenţialul de a afecta sănătatea creierului şi funcţiile mentale, așa că prin alegerea alimetației potrivite ne putem stimula eficient activitatea cerebrală și putem întârzia in acest mod îmbătrânirea creierului.

Lista celor mai bune alimente pentru sanatatea creierului

1) Cerealele integrale, precum orezul brun, sunt bogate în vitamine şi magneziu, motiv pentru care ajută la buna funcţionare a capacităţilor cognitive.
dieta alimentara contra imbatranirii creierului si scaderea memoriei

2) O singură banană conţine cantitatea zilnică de glucoză necesară pentru creier.

Potrivit specialistiilor creierul funcţionează cel mai bine atunci când prin fluxul sanguin circulă 25 de grame de glucoză (cantitatea aproximativă de glucoza pe care o conţine o banană).

3) Fructele de pădure conţin antioxidanţi care îmbunătăţesc atât memoria, cât şi coordonarea motorie.

Multi specialisti în neuroştiinţe susţine că antioxidanţii din fructele de pădure contraatacă stresul oxidativ funcţionând ca un agent antiinflamator.

Fructele de pădure consumate în combinaţie cu nuci sau avocado pot preveni apariţia bolilor neurodegenerative.

4) Ciocolata neagră conţine proteine antioxidante care măresc producţia de endorfine şi îmbunătăţesc puterea de concentrare.

În acelaşi timp, ciocolata cu lapte este bună pentru mărirea vitezei de reacţie şi îmbunătăţirea memoriei verbale şi vizuale.

Fluxul arterial în cazul celor care consumă cu regularitate ciocolată neagră creşte cu 14% sau chiar cu 23%, potrivit specialiştilor portughezi.

Condiţia este, desigur, ca nivelul de cacao din ciocolată să fie de cel puţin 70% şi să se menţină obiceiul de a mânca o pătrăţică pe zi cel puţin o lună.

5) Ouăle conţin o grăsime asemănătoare cu vitamina B, numită colină.

Colina îmbunătăţeşte atât memoria, cât şi timpul de reacţie al minţii. În plus, studiile au mai demonstrat şi că această grăsime pe nume colina poate diminua efectele oboselii.

6) Somonul conţine omega-3, proteine, fier şi vitaminele B, motiv pentru care acest aliment susţine buna funcţionare a memoriei, ajutând la concentrare şi raţionalizare.

Somonul este o sursa excelenta de vitamine din complexul B (tiamina, riboflavina, niacina, acid pantotenic si acid folic).

Aceste substante influenteaza benefic organismul uman si contribuie la buna functionare a unor procese importante: ajuta la transformarea substantelor nutritive din alimente in energie, combat inflamatiile si contribuie la repararea celulelor afectate
MAI POTI CITI