VLAD PLAHOTNIUC biografia politicianului si om de afaceri casatorit cu OXANA Childescu.

Potrivit biografiei oficiale Vladimir Plahotniuc s-a născut în satul Pituşca, raionul Călăraşi, dar a crescut în satul Grozeşti din raionul Nisporeni, acolo unde părinţii lui s-au mutat când el avea doar 3 luni.

Interesul dupa informatii despre Vlad Plahotniuc este divers si incepe de la contacte frați surori Vlad Plahotniuc, Vladimir Plahotniuc Tatiana Plahotniuc, unde locuieste Vlad Plahotniuc terminand cu Vlad Plahotniuc canta acasa...WOW!

Conform wiki-ului Vlad Plahotniuc, este un politician și om de afaceri din Republica Moldova, prim-vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova între 30 decembrie 2010 și 15 februarie 2013 și fost deputat în două termene: 28 noiembrie 2010 – 7 noiembrie 2013 și 30 noiembrie 2014 – 30 iulie 2015.

Vlad Plahotniuc este căsătorit cu Oxana Childescu și are doi fii, Timofei și Inochentie. Oxana este fiica pictorului și sculptorului Emil Childescu.

În prezent Plahotniuc deține funcția de președinte al Partidului Democrat din Moldova. 
vlad plahotniuc wikiul biografiei personale de oligarh patriot

La alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova. 

Vlad Plahotniuc este unul dintre cei mai bogați și mai influenți oameni din Republica Moldova.

Revenidn la datele biografie Vlad Plahotniuc declara ca părinţii lui, fiind profesori, au avut o metodă extraordinară de al motiva şi al face să nu vada şcoala ca ceva obligatoriu, ci ca ceva util.

De mic Vlad Plahotniuc avea ambiţii mari şi paraintii sai l-au învăţat cum poate ajunge la ele valorificând ceea ce oferă şcoala.

La întoarcerea din armată, Vlad Plahotniuc  a invăţat o perioadă la Politehnică, ca să finalizeze studiile, chiar dacă iniţial nu-si vedea viitorul în acel domeniu.

In anul 1991 Vlad Plahotniuc a absolvit Universitatea Tehnică din Moldova cu diploma de inginer la specialitatea: Tehnologia Industriei Alimentare.

În anul 2002 Vlad Plahotniuc a obținut titlul de Master în Business și Administrare la aceeași universitate.

În 2006 a devenit licențiat în drept, profilul Jurisprudență, specialitatea drept, la Universitatea de Studii Europene din Moldova.

Către anul 2001, Vlad Plahotniuc era deja un om de afaceri format, cu experienţă şi cu dorinţă enormă de a reuşi mai mult. Mai precis în acel an i s-a oferit oportunitatea să dezvolte aproape de la zero întreprinderea Petrom din Republica Moldova.

Oligarhul moldovean a acceptat această propunere şi, în câţiva ani buni de muncă, Petrom-Moldova a devenit lider pe piaţa din Republica Moldova şi unul dintre principalii contribuabili la bugetul de stat.

Din 2005 Vlad Plahotniuc a ocupat funcția de vicepreședinte al Consiliului de Administrare al Băncii Comerciale Victoriabank, una dintre cele mai importante bănci din Republica Moldova, după care în 2006 a devenit președinte al acesteia, funcție pe care a deținut-o până în ianuarie 2011

Vlad Plahotniuc a intrat în politică în 2010, dar m-am implicat în acest domeniu mult mai devreme.

În special în anii 2007-2009, a sprijinit în repetate rânduri mai mulţi lideri ai opoziţiei de atunci, a făcut asta pentru că îsi dorea ca Republica Moldova să nu mai fie o ţară cu o doctrină comunistă, îsi dorea ca oamenii de afaceri străini cu care se întâlnea să nu-i mai vorbească despre regimul comunist din Rep Moldova.

La 30 decembrie 2010, în cadrul ședinței Consiliului Național Politic al PDM, s-a decis numirea lui Vlad Plahotniuc în funcția de vicepreședinte al Partidului Democrat din Moldova.

La 19 mai 2011, prin decret prezidențial, Marian Lupu a constituit Consiliului Național pentru reforma organelor de ocrotire a normelor de drept în care a fost inclus și Vlad Plahotniuc ca vicepreședinte.

Pe 13 ianuarie 2016, majoritatea parlamentară nou-formată l-a înaintat pe Vlad Plahotniuc la funcția de prim-ministru insa Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a respins candidatura lui.

Vlad Plahotniuc a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste în cadrul celui de-al XXV-lea Congres al organizației, desfășurat în perioada 2–4 martie 2017

La alegerile parlamentare din 24 februarie 2019  Plahotniuc a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova desemnat de Partidul Democrat din Moldova (PDM) în circumscripția uninominală nr. 17, Nisporeni.

UPDATE: Republica Moldova are de sâmbătă 8 iunie 2019 un nou Guvern condus de Maia Sandu și format din partidele pro-europene grupate în blocul ACUM împreună cu socialiștii din PSRM. PDM, formațiunea oligarhului Vlad Plahotniuc, a rămas în opoziție.
MAI POTI CITI