RADU MAZARE arestat in Madagascar! Cand va fi adus Mazare in Romania nu se stie!

SOC! Fostul primar al Constantei, Radu Mazare (in varsta de 50 de ani) a fost arestat in Madagascar astazi 8 mai 2019! Insa nu exista informatii despre cand si cum va fi adus Mazare in Romania.

Radu Mazăre a fost prins de autorități miercuri 8 mai în Madagascar, au declarat surse judiciare. Operatiunea de capturare a lui Mazare ar fi fost coordonata de Interpol.

Mazare a fugit din România, unde se afla sub control judiciar, pe data de  30 decembrie 2017. 

Judecătorii instanţei supreme l-au condamnat, în 8 februarie 2019, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, decizia fiind definitivă.

wiki radu mazare arestat in madagascar cand va fi adus in romania

De asemenea, o pedeapsă cu executare a fost dispusă şi pentru Cristian Borcea, acesta primind o condamnare de 5 ani. Borcea s-a întors în detenţie după ce a fost eliberat condiţionat în urmă cu câteva luni.

Radu Mazăre a fost acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje şi faleze din Constanţa), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. 

Decizia instanţei a venit după 9 ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.

Este interesant care va fi modul in care Radu Mazare va fi extradat in Romania pentru ca Madagascarul nu are acord de extradare cu tara noastra.

UPDATE! Fiul lui Mazare, Raducu, a declarat ca totul este o manipulare si ca nu stie ca tatal sau sa fi fost arestat de autoritatile din Madagascar!

Dupa anul 1989, relatiile diplomatice dintre România si Madagascar au devenit si mai modeste ca înainte.

Ambasadorul României acreditat la Antananarivo este cel care conduce Ambasada din Africa de Sud (pâna în 1990, Ambasada României din Algeria) iar ambasadorul Republicii Madagascar acreditat la Bucuresti este seful misiunii diplomatice de la Roma.
MAI POTI CITI