MONTUL: pareri CAUZE care duc la apariția MONTURILOR. Este operatia de mont o optiune?

Montul croitorului, operatie monturi pret , www stop monturi ro, sosete pentru monturi hallux valgus sau monturi picior deget mic se dizolva sunt cateva topicuri de pe forumurile urmarite care ne-au convins sa incercam sa ne facem o parere despre cauzele care duc la aparitia monturilor.

Încă nu se cunosc cu exactitate cauzele care duc la apariția monturilor. Însă există anumiți factori favorizanți.

Aceștia factori favorizanti ai aparitiei monturilor sunt in principal: statul pentru mult timp în picioare, sporturile suprasolicitante, existența unui diagnostic de poliartrită reumatoidă. 

Dar și încălțămintea nepotrivită, prea strâmtă, incomodă, deși specialiștii spun că încălțămintea mai corect spus agravează monturile nu le provoacă. 
remedii naturiste fara operatiei pentru monturi pareri forumuri

Fluctuațiile hormonale specifice femeilor – menstruație, sarcină, menopauză – favorizează deplasarea osului degetului mare și implicit apariția monturilor. 

Și obezitatea este un real factor de risc, deoarece o greutate prea mare a corpului va suprasolicita piciorul și poate provoca modificări în anatomia lui.

Multi specialisti sunt de parere ca monturile sunt in mare parte dobandite genetic, insa tipul de pantofi purtat are un rol determinant.

In realitate, monturile nu reprezinta depuneri osoase suplimentare, ci proeminenta primului metatarsian care nu este aliniat pe axul normal. 

De aceea, o simpla rezectie a montului nu este suficienta, fiind nevoie de rezectii de realiniere a metatarsienelor (osteotomii) pentru a reda arhitectura normala a antepiciorului.

Montul poate fi dureros in sine sau durerea poate aparea secundar presiunii crescute datorate purtarii unor pantofi incomozi, cu compartimentul anterior ingust (exemplul cel mai bun este pantofii cu toc).

Dacă situația este gravă și specialistul decide operația, atunci pacientei i se va face și o radiografie.

Dacă se ajunge la operația de mont, această trebuie realizată de un chirurg ortoped.

De regulă, după operație recuperarea durează aproximativ o lună de zile. Recuperarea este relativ simplă, dar pacienta trebuie să evite mersul pe distanțe mari.

ATENTIE! Chirurgia monturilor in scop pur cosmetic nu este recomandata, deoarece ea implica riscuri, ca orice interventie chirurgicala.

Reconstructia chirurgicala trebuie luata in discutie cand durerea provocata de mont este constanta si nu se remite sub nicio forma de tratament conservativ.

Complicatii pot apare in urma operatiei monturilor
  • Infectii
  • Tromboza venoasa
  • Neuroame
  • Recurenta hallux valgus
  • Degradarea implantului (ruptura suruburilor sau placii)
  • Exacerbarea defectului prin hipercorectie (hallux varus)
  • Pseudartroza (lipsa de consolidare a fragmentelor osoase)
  • Fractura iatrogena (intraoperatorie) sau de stres
  • Metatarsalgia de transfer

Sfaturi simple pentru a tine sub control monturile in absenta operatiei

Trebuie să aleagă un tip de încălțăminte cât mai comodă. Se va limita statul în picioare pentru mult timp. 

Foarte important, ca parte a tratamentului monturilo este normalizarea greutății corporale care se obține prin dietă adecvată și prin sport. 
MAI POTI CITI