DIETA cu ARAHIDE si scaderea ratei mortalitatii prin infarct miocardic.

În baza unei serii ample de studii clinice, cercetatorii au descoperit că obiceiul de a avea o dieta in care se consuma constant ARAHIDE poate fi foarte sănătos, având ca efect combaterea multor cauze comune de deces – incluzând bolile cardiovasculare.

Alimentația bogată în arahide a fost asociată cu reducerea riscului de apariție a afecțiunilor cardiace – boala cardiacă ischemică (boala coronariană, care determină atacul de cord și infarctul miocardic).

Aceasta descoperire apartine unei echipe de oameni de stiinta formată din specialiști de la Vanderbilt University School of Medicine, Nashville, Tennessee și Fielding School of Public Health, University of California, Los Angeles – a găsit asocieri importante între consumul de arahide și scăderea ratei mortalității.

Studiul clinic a urmarit si vizat obiceiurile alimentare ale persoanelor cu venit financiar minim spre mediu și dietele bazate într-o proporție semnificativă pe arahide dintre cele mai ieftine.

pareri bune dieta cu arahide scade riscul de boli de inima

Deși nu s-a putut stabili cu precizie raportul cauză-efect între consumul de arahide și o rată mai scăzută a mortalității, echipa de specialiști a ajuns la concluzii pe cât de surprinzătoare, pe atât de promițătoare: 

a) astfel pentru grupul de subiecți americani, s-a constatat că indivizii care consumau cele mai mari cantități de arahide prezentau un risc cu 21% mai mic de a deceda, față de cei cu diete sărace în acest aliment, indiferent de cauza care ar provoca încetarea din viață; 

b) pentru grupul de subiecți chinezi, obiceiul constant de a consuma arahide a fost corelat cu o diminuare a riscului de deces cu 17%.

In concluzie, o dietă alimentară bogată în arahide ar putea reprezenta secretul unei stări de sănătate mai bune și, implicit, al unei vieți mai lungi.
MAI POTI CITI