Impresii VILLA ABBATIS si CENTRUL de ECHITATIE la APOS langa SIBIU locul unde natura ne reinventeaza sufletele

Trebuie sa ajungeti la APOS sa va invete natura cum trebuie sa traiti. APOS este o localitate rupta din rai locul unde caii sunt regii.

O vila si un CENTRU DE ECHITATIE EQUITANA ce si-au castigat admiratia turistilor. Un loc admirat si de printul CHARLES al MARII BRITANII.

Cum ajungeti in vechiul sat sasesc de pe VALEA HARTIBACIULUI declarata a doua zona mare protejata a ROMANIEI dupa cea a DELTEI DUINARII?

APOS este situat in aproprierea orasului SIBIU. Trebuie sa tineti drumul drept spre AGNITA drumul cunoscut de localnici drept VALEA HARTIBACIULUI.

Soseaua serpuita va va duce spre coline printre case vechi din nefericire parasite dar intre acestea veti gasi satul sasesc APOS unde se gaseste si CENTRUL De ECHITATIE  EQUITANA imprejmuit de paduri.
pareri forum VILLA ABBATIS si CENTRUL de ECHITATIE la APOS


Veti gasi obiective turistice uimitoare pentruca nicaieri in Romania nu mai gasiti TIGLATIA de la APOS si locul unde mai licreaza inca cei numiti CARBUNARI oamenii care ne procura carbunii necesari pentru picnicuri si gratatre.

Din dragoste pentru cai , natura aici la APOS s-a stabilit definitiv parasind fara regrete capitala, instructoarea de cai ROXANA HADAREAN.

CENTRUL DE ECHITATIE EQUITANA a fost deschis in  anul 2018. Natura e uimitoare ai la dispozitie trasee lungi nu auzi zgomote doar linistea acea uriasa in care iti auzi gandurile parca.

Te poti intalni cu animale paduri si le poti admira. Caprioare, fazani si acvila mica o specie protejata.

E tinutul CAILOR ingrijiti de un personal atent calificat. Grajduri moderne si wchipamentelel necesare pentru cai si oameni ce iubesc echitatia.

Aer curat fara semnal la telefon fara zgomotele orasului. Caii  nu se sperie de zgomote sunt bine instruiti.

Cazarea la Villa ABBATIS va va oferi odihna  in mijlocul naturii. Pretul incepe de la  100 de lei pe noapte. Cat despre mancare nu trebuie sa ratati o masa la localnici cu produse de la ferma.

VILLA ABBATIS numele deriva din latina si insemna fix VILA CALUGARULUI. In trecut exista aici o  manastire in CARTITA realizata in intregime de calugari.

Legenda spune ca ei au ales un loc mlastinos si sisi procurau hrana numai din ce puteau cultiva aici.

Exista desigur o biserica prima s-a distrus iar cea de-a doua s-a construit la APOS. Pe locul unde acum e construit CENTRUL DE ECHITATIE imprejumuit de padure.

Orasul SIBIU este la 55 de km distanta de APOS, SIGHISOARA la aceeasi distanta si orasul MEDIAS la 33 de km distanta.

Pentru o ora si jumatate de calalrie veti scoate din buzunar 20 de  euro/ Daca vreti sa practicati acest sport timp de o zi va va costa  135 de euro.

Si daca  vreti o zi intrega plus cazarea si trei mese atunci va  costa 225 de euro.

E pacata sa nu vedeti rasele de cai de la CENTRUL DE ECHITATIE EQUNTANA. Sunt cai din rasa lipitan.

Se fac si tururi de calarie si plimbari cu trasura. Un abaonament pentru zece zile costa 390 de lei.

Calutii au nume si evident propria personalitate. Veniti sa ii cunoasteti pe  "SOC cel mi batran cal . LEILAH, PERSALITA, ZARAZA, VOXY, MIKA, VERA, BELLA, PALINCA, ROBIN, TANGO, DOOTIE, CEZAR,  GAIA, JOSEPHINE.

Aveti ocazia sa mergeti prin padure cucalul  si apoi dupa o asa plimbare sa faceti o pauza sa vedeti bisericile fortificate  si sansa de a manca la casele localnicilor.

Vestita supa de galuste, friptura de vitel, prajitura delicioasa numita lichie ce se face cu prune, branza sau dulceata.

Opinii cazare VILLA ABBATIS APOS

Sucuri naturale din siropuri de fructe de padure, vestitiele dulceturi si  ciupercile    numite hribi. O festin demn de o personalitate.

ADRESA
LOCALITATEA APOS , COMUNA BARGHIS , JUD . SIBIU
TELEFON 0735 334 500 CONTACT@ VILLA-ABBATIS.RO
TEL +40 213 13 62 68
 +40 735 00 33 60

Avem locuri splendide in Romania e numai vina noastra daca nu facem un efort sa le descoperim.

Turistii din strainatate sunt uimiti de frumusetea locurilor de conditiile deosebite de cazare dar mai ales de faptul ca pot avea  o vacanta in natura intr-un loc de o frumusete ce nu se prea poate povesti in cuvinte.

Trebuie sa ajungeti la CENTRUL DE ECHITATIE  EQUITANA la APOS langa SIBIU.

Precis ca multi dintre noi romanii nici nu am auzit pana acum de APOS  un loc protejat cu natura si animale si conditii de cazare la  multe stele.
MAI POTI CITI