VALGORANDE pareri colectie IKEA de la cosuri de rachita la articole de ceramica fabricate de Doi Tung din Thailanda.

Sa incercam sa ne facem o parere despre VALGORANDE, o colectie noua, unica, realizata pentru IKEA in colaborare cu artizani din intreaga lume, care inglobeaza traditia obiectelor realizate manual.

VALGORANDE este cea mai recenta colectie IKEA realizata de antreprenori sociali.

Include accesorii unice din lemn si rachita, create de o retea de artizani din Mesteshukar ButiQ Romania si Doi Thung Thailanda in colaborare cu designerul IKEA Mikael Axelsson.

Prin formarea acestor parteneriate cu intreprinderi sociale la scara mica, cum ar fi Doi Tung si Mesteshukar ButiQ, compania IKEA co-creeaza colectii unice si ofera servicii.
VALOGRANDE pareri colectie accesorii IKEA facute manual

Asta in timp ce sprijina intreprinderile sociale care asigura mijloace de trai persoanelor care, in alte circumstante, fie ar avea acces limitat, fie nu ar avea deloc acces la surse de venit.

„Am vrut sa ne provocam atat pe noi cat si pe mestesugari si sa incercam sa producem modele unice. Principalul obiectiv si cea mai mare provocare a fost crearea de produse care sa aiba un echilibru adecvat intre artizanatul traditional si designul modern si care pot fi produse asa incat sa aiba un pret accesibil in magazin,” a declarat Mikael Axelsson, designer IKEA of Sweden.

VALGORANDE reprezinta imbinarea perfecta dintre modern si traditional.

Toate obiectele din colectie sunt realizate manual, astfel ca niciunul nu arata la fel, insa rezultatul final este echilibrat si imbina in egala masura atat designul modern, cat si artizanatul traditional.

In urma colaborarii dintre IKEA si Mesteshukar ButiQ au rezultat mai multe produse, iar in magazinul IKEA din Bucuresti vor fi disponibile, produse realizate manual:
  • un cos impletit de rachita
  • un facalet rotativ din lemn – ambele realizate manual
VALGORANDE  IKEA vase ceramice manuale

Pe langa articolele din realizate in Romania, colectia include si articole de ceramica si accesorii din materiale textile fabricate de intreprinderea sociala Doi Tung din Thailanda.

Colectia VALGORANDE este disponibila in magazinul IKEA Baneasa si online pe www.IKEA.com/ro incepand cu 1 februarie 2019.
MAI POTI CITI