Razboiul dintre INDIA si PAKISTAN este posibil in opinia multor oameni.

Bucuria nebunilor? Razboiul dintre India si Pakistan. doua puteri nucleare, la inceput de 2019 este o posibilitate cu sanse mari de realizare.

Iar reactia de pe retelele de socializare in legatura cu faptul ca Pakistan-ul ar fi doborat doua avioane de lupta indiene deasupra Kashmir-ului este una de... de bucurie!

Este drept ca reactiile din online vin dupa ce India a atacat din aer cea mai mare tabara de antrenament a JeM la Balakot.

Insa sa ai un sentiment de incantare ca un razboi poate izbucni in orice clipa, si ca vietile oamenilor nevinovati pot fi intr-un real pericol este dovada unei alienari groznice a societatii actuale.
pareri legate de razboiul dintre india si kashmir in 2019

Wiki: comparatie cate arme nucleare are Pakistan vs India

Pakistanul intre 140 si 150 de focoase nucleare, în comparatie cu 130-140 focoase nucleare ale Indiei, potrivit SIPRI (Stockholm International Peace Research Institute).

India are noua tipuri de rachete operationale, inclusiv racheta Agni-3 cu o distanra de 3.000 km pâna la 5.000 km, potrivit Centrului pentru Studii Strategice si Internationale (CSIS) de la Washington.

Programul de rachete al Pakistanului, construit cu asistenta chineza, include arme mobile cu raza scurta si medie, care pot ajunge în orice parte a Indiei. Racheta Shaheen 2 are cea mai lunga distanta, pâna la 2.000 km.

Emotion: Joy
Author: @GleamingRazor
Content: I stand with the innocent people of Kashmir who have been brutalised for decades by the Indian army and security forces. Murder, rape, maiming, destruction of property - all commonplace. And before you say it - yes I believe the Pandits have the right to return.

Presa locala din Kashmir-ul indian a raportat ca fortele armate indiene au folosit avioane Mirage 2000 care au ucis „un numar mare de teroristi, formatori, comandanti si jihadisti antrenati ai Jaish-e-Mohammed”
wiki razboi 2019 india kashmir pariul nebun al rivalitatilor istorice

Potrivit autorităţilor indiene, Jaish-e-Mohammed (JeM), una dintre cele mai active grupări armate împotriva New Delhi în rebeliunea separatistă în Kashmir, pregătea noi atacuri sinucigaşe în India.

La randul sau Pakistanul a confirmat miercuri 27 februarie 2019 ca a efectuat raiduri aeriene în Kahsmir-ul Indian si a doborât 2 avioane militare indiene în spatiul aerian pakistanez.

Purtătorul de cuvânt al armatei pakistaneze, Asif Ghafoor, a afirmat că unul dintre avioane de lupta indiene a căzut pe teritoriul controlat de Pakistan iar celălalt pe teritoriul indian.

Comunitatea internaționala se teme de o escaladare a conflictului armat dintre cele două țări vecine și rivale, ambele dotate cu arma nucleară și care sunt de mult în conflict în special pe tema regiunii Kashmir-ului, pe care ambele țări o revendică.
MAI POTI CITI