Pareri TOP BANCI bune pentru incasarea Alocatiei copiilor. Cele mai mici comisoane bancare.

Poate te intrebi pe buna dreptatem, care banca (sau banci) este mai buna pentru incasarea banilor din alocatia copiilor. 

Pentru ca desigur traim intr-o economie de piata si concurenta ar trebui sa faca unele banci sa fie mai bune pentru a incasa alocatie decat altele care au comisioane mai mari.

Incasarea alocatiei copilului se poate face in general orice tip de cont bancar, deschis de parintele sau tutorele copilului.

cele mai ieftine banci bune unde sa incasezi alocatia copilului
Unele banci, in principal bancile mari, au produse financiare speciale destinate economiilor pentru copii, denumite conturi de economii pentru copii sau planuri de economii pentru copii.

Avantajul conturilor de economii este acela ca banca plateste pentru banii din acesta o dobanda mai mare decat pentru un simplu cont curent, la care dobanda este foarte mica sau tinde spre zero.

Dezavantajul este ca dobanda la un cont de economii este mai mica decat la un depozit clasic.

ATENTIE! 
Veniturile din dobanzile aferente instrumentelor de economisire bancara se impoziteaza cu 10%. Sumele depuse sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar.

a) Cele mai mari dobanzi la depozitele la termen de 1 an pentru incasarea alocatiei copiilor le gasim la Libra Bank si la Credit Agricole, de 2,5% pe an, locul trei fiind ocupat de Idea Bank, cu 2,3% pe an.

3) La conturile pentru copii pentru incasarea alocatiei, cea mai mare dobanda o are Banca Transilvania (BT), cu 2,2% la Kidcont, urmata de BCR, cu 1,3% la Planul pentru copii, OTP Bank, cu 1,15% la Contul Junior, CEC Bank, cu 1% la depozitul pentru copii si Piraeus Bank, tot 1% la Planul de viitor.

Cel mai ieftin cont bancar il gasim la Alior Bank, suma celor 15 comisioane fiind de 13 lei, urmata de CEC Bank, cu 18,5 lei si Patria Bank, cu 26,5 lei.

Cele mai scumpe banci sunt BRD, cu 69,7 lei, Unicredit, cu 63,3 lei si Idea Bank, cu 60,5 lei.

Daca utilizati doar contul si un card de debit de pe care sa scoateti bani, fara online banking, atunci cel mai ieftin este in acest moment banca CEC Bank.
MAI POTI CITI