STOP REGRETELOR. Cum să reusesti sa lasi în urma regretele, astfel încat sa nu iti afecteze viata.

Sa vedem cu putem spune Stop REGRETELOR care ne macina launtric si care nu ne lasa sa ne traim viata, adevarati vampiri emotionali care se hranesc din fericirea noastra.

Ce înseamnă să trăieşti în prezent? Cum să reuşeşti să laşi în urmă regretele, astfel încât să nu îţi afecteze viaţa de zi cu zi şi să nu mai rămâi ancorat în trecut?

Regretele sunt unele dintre cele mai nocive sentimente.

Regretăm că nu am apucat-o pe un anumit drum, că nu am avut curaj să urmăm o altă carieră, că am stat într-o relaţie nepotrivită, că nu am petrecut mai mult timp lângă oamenii dragi... şi tot aşa. 

Regretăm fie lucruri pe care nu le-am făcut (dar ne-am fi dorit să le facem), fie lucruri pe care le-am făcut (dar ne-am fi dorit să nu le facem). 
spune stop regretelor care te imbolnavesc emotional

Important este însă să ne dăm seama că ne aflăm permanent la cârma propriei vieţi. 

De noi depinde dacă alegem o viaţă mediocră, dar confortabilă, sau schimbarea, în orice formă ar fi ea, astfel încât să evoluăm şi să ajungem acolo unde ne dorim. 

Iată ce ne sfătuiesc psihologii sau specialiştii în dezvoltare personală:

a) Trăieşte viaţa pe care ţi-o doreşti. Fă-ţi curaj şi pune în practică tot ceea ce îţi doreşti, nu ce aşteaptă alţii de la tine. 

Tu ştii cel mai bine ce ţi se potriveşte şi ce este mai bine pentru tine într-un anumit moment, aşa că ascultă-ţi intuiţia, fiindcă vei descoperi că de ce mai multe ori este ghidul ideal

b) Nu te mai gândi la trecut. Se spune că nu există greşeli, ci doar încercări şi experienţe din care uneori câştigi, iar alteori înveţi nişte lecţii. 

Singurul moment palpabil este prezentul, trecutul nu mai există, iar viitorul nu este garantat. Învaţă să trăieşti clipa şi să te bucuri cât mai mult de ea

c) Învaţă să îţi identifici emoţiile. Încearcă să te cunoşti cât mai bine, fiindcă doar aşa îţi vei putea controla atitudinea faţă de ceea ce ţi se întâmplă în viaţa de zi cu zi. 

d) Înconjoară-te de oameni pozitivi. Da, poate că sună ca un clişeu, însă nimeni nu evoluează dacă este criticat şi i se reamintesc permanent greşelile făcute. 

Interacţionează doar cu cei care văd partea plină a paharului, fiindcă optimismul te ajută să faci alegerile potrivite. 

e)  Ai curajul să îţi exprimi sentimentele. Este unul dintre cele mai des întâlnite regrete, acela că nu am spus ceea ce simţeam faţă de anumite persoane care s-au perindat prin viaţa noastră. 

Aplică în mod constant sfaturile de mai sus, astfel încât ultimele tale cuvinte să nu fie unele care să exprime vreun regret vizavi de viaţa pe care ai trăit-o.
MAI POTI CITI