Giampaolo Manzonetto isi trece in CV si funcția de director general al Covalact.

Giampaolo Manzonetto, cel care conduce toate businessurile francezilor de la Lactalis pe plan local, a preluat recent funcția de director general al Covalact, unul dintre cei mai importanți producători de produse lactate din România.

Giampaolo Manzonetto îl înlocuiește astfel în funcție pe Cornel Dănilă, cel care a condus Covalact în ultimii șapte ani.

Lactalis a confirmat preluarea companiei Covalact de la fondul de investiții Sigma Bleyzer la finalului anului 2016, tranzacția primind undă verde de la Consiliul Concurenței un an mai târziu. 
Giampaolo Manzonetto Biografie profesionala

Ca și condiție impusă pentru a primi acordul autorității, grupul francez a cedat brandul de unt La Dorna, care a intrat ulterior în portofoliul companiei Simultan. 

Covalact a reprezenta a treia achiziție a francezilor pe piața din România, după preluarea LaDorna de la omul de afaceri Jean Valvis, în 2008, și achiziția companiei Albalact la începutul anului 2015, care a transformat Lactalis în liderul pieței locale de lactate. 

În România, Lactalis deține și compania Parmalat - producătorul sucurilor naturale de fructe Santal - din anul 2011.

Compania Covalact are 560 de angajați și două fabrici la Sfântu Gheorghe și Miercurea Ciuc, aprovizionate anual cu circa 60 de milioane de litri de lapte. 

Cele mai mari branduri ale sale sunt Covalact de Țară și Friss, active pe categoriile: iaurt, smântână, lapte proaspăt, chefir, brânzeturi și unt. 

Compania Covalact a încheiat anul 2017 cu afaceri de 235,4 de milioane de lei, în creștere cu 2% față de anul precedent și a raportat un profit de 7,2 milioane de lei, în scădere cu circa 50% față de 2016, ptrivit datelor de la Ministerul de Finanțe.
MAI POTI CITI