Pareri MINDFULNESS cu Valerie Cioloş-Villemin. DEX online ce este Mindfulness!

Wiki: Mindfulness - conform DEX online Mindfulness-ul ca practica provine din Budism, este încarcat cu o bogata istorie de 2.500 de ani si reprezinta traducerea din engleza a termenului sanscrit Pali.

Mindfulness este știință sau tehnică spirituală? Parerea unanim impartasita este ca Mindfulness este o stare mentală caracterizată in principal de atenție sporită, curiozitate și acceptare a experienței momentului prezent.

Mindfulness reprezintă focusarea atenției pe experiența fiecărui moment în parte, în mod deschis și fără a judeca.
Wiki pareri MINDFULNESS conform DEX Online

Practica mindfulness nu este nicidecum o toana recenta. 

Culturile stravechi si religiile de pe toata suprafata globului s-au folosit dintotdeauna de diverse metode – de la meditatie si rugaciune pana la Yoga si Tai-Chi – pentru a ajuta oamenii sa progreseze catre starea de bine prin concentrarea atentiei si prin acordarea la clipa prezenta.

Starea de mindfulness poate fi activată și dezvoltată prin metode derivate din practici spirituale antice, care sunt studiate și adaptate de psihologia și medicina contemporană.

In principal dincolo de orice explicatie si definitie din DEX, Mindfulness NU este o religie, nu este magie, nu este paranormal.

Nu este o baghetă magică prin care, dacă ești atins, depresia sau anxietatea ta brusc dispar. Mindfulness nu este ZEN. Mindfulness NU este Nirvana.

Mindfulness presupune muncă și disciplină, prin practică zilnică. 

Așa cum mergem la sală pentru a ne întreține sănătatea corpului, suntem atenți la alimentele și băuturile pe care le consumăm, așa și mindfulness presupune antrenarea minții, focusarea atenției asupra emoțiilor noastre, a gândurilor, a senzațiilor corporale.

Starea de mindfulness s-a dovedit a fi baza capacității noastre de relaxare, creativitate și concentrare.

Wiki: Valérie Ciolos-Villemin este trainer autorizat de Reducere a Stresului prin Mindfulness.

Valerie Ciolos-Villemin este expertă în domeniul agriculturii, exact domeniul în care soţul său Dacian a fost comisar european. 

Ea a ocupat mai multe funcţii în zona agriculturii, cu focus pe zona României şi a Republicii Moldova.

Conform profilului său de Linkedin, Valerie Ciolos-Villemin este absolventă de studii superioare în ştiinţele agriculturii, iar în momentul de faţă este consultant independent.

Valerie Ciolos-Villemin a ocupat funcţia de cercetător la Montpellier SupAgro, precum şi funcţia de director la Agence Universitaire de la Francophonie, filiala din Republica Moldova.

In final, parerea noastra este ca practica Mindfulness stimuleaza dezvoltarea „circuitelor de rezonanţa” – o dezvoltare care transforma starea de atentie constienta permanenta intr-o stare de rezistenta pe termen lung.
MAI POTI CITI