DRAGOSTEA INGRASA. Esti indragostita atunci IUBIREA te ingrasa!

Soc si groaza... se pare ca este adevarat ca dragostea ne ingrasa bine de tot. Cel putin asta arata cateva studii stiintifice recente.

Un studiu medical realizat de cercetătorii de la American Psychological Association a scos la iveală faptul că o relația fericită ne îngrașă. Asadar... pur si simplu DRAGOSTEA ne INGRASA!

Timp de 4 ani, oamenii de ștință au monitorizat 169 de cupluri căsătorite. In acest timp au urmărit variațiile în înălțime, greutate, gradul de fericire și nivelul de stres în cuplu. 

S-au luat în calcul două teorii. 
pareri medicale dragostea ingrasa

Prima susținea faptul că dacă ești fericit nu te îngrași, pentru că nu ai motive să mănânci ca să-ți hrănești emoțiile negative. 

A doua teorie spunea că atunci când te afli într-o relație și iubești, te îngrași, pentru că nu mai pui accent pe aspectul fizic.

La final s-a confirmat a doua teorie.

Cercetătorii cred că dragostea și fericirea ne determină să ne ingrasam cu câteva kilograme, iar motivul a fost explicat chiar de aceștia. 

Dragostea trece prin stomac, la propriu. Atat pentru bărbați, cat și pentru femei. 

De altfel, există și un alt studiu care confirmă teoria conforma carei: „Mananci cu 35% mai mult atunci când servești masa cu cineva care îți place”.

Unele dintre cercetările meeicale realizate anterior sugerează că oamenii tind să fie mai sănătoși atunci când sunt mulțumiți de relația lor. 

De aceea se mai spune că o soție fericită înseamnă și o viața sănătoasă. In contrast cu acest lucru, o altă teorie a atras atenția cercetătorilor. 

Ei cred că persoanele care sunt mai puțin fericite în relațiile lor vor încerca probabil să aibă mai multă grijă de sănătatea și aspectul lor fizic.

Sa nu uitam si de studiul publicat recent in revista științifică PLOS One care a fost realizat pe parcursul a 10 ani. Au fost implicați 15.001 de australieni.

Coordonatorul studiului – Stephanie Schoeppe – a declarat că celibatarii s-au îngrășat mai puțin – în medie 1,8 kg pe an, decât cei implicați într-o relație, care au câștigat în medie 5,8 kg în fiecare an.