CUTREMURUL Puternic de CRACIUN 2018 un Fake News rostogolit ca un Wiki Stiintific.

Suntem de parere ca deja ati auzit ca de Craciun 2018 vine un CUTREMUR PUTERNIC.

Daca urmariti doar Facebook-ul ca sursa de stiri cu siguranta in bula voastra s-a postat (sau se va posta in curand) despre valul de cutremure care vor lovi Pamantul incepnad cu 21 decembrie 2018.

Trebuie sa stiti ca de fapt aceasta stire este un Fake News, caruia i s-a incercat sa i se dea o tenta stiintifica.

Stirea a aparut in publicatia online express.co.uk si de acolo a fost preluata si tradusa si share-uita etc.

Conform publicatiei britanice "Global Earthquake Forecaster’ ar fi dat publicitatii faptul ca mai multe seisme se vor produce în momentul în care planetele Mercur, Pământ, Marte, Jupiter şi Venus se vor alinia.
pareri cutremur de craciun 2018 alinierea planetelor fake news

Astfel cercetătorul Frank Hoogerbeets a ajuns la concluzia că fenomenul va avea loc pe data de 21 decembrie 2018 şi estimează că magnitudinea cutremurului ar ajunge pînă la 8 grade pe scara Richter.

Insa ceea ce se omite a spune este faptul ca Global Earthquake Forecaster’ Ditrianum, este un grup de teoreticieni si propavaduitori ai teoriilor conspiratiilor.

Acestia spun ca planetele (Mercur, Pamânt, Marte, Jupiter si Venus) se vor alinia pe data de 21 decembrie, iar socul gravitational va duce la dislocarea placilor tectonice de la Pamânt. Asta ar provoca un cutremur de magnitudinea 8 pe scara Richter.

Insa... adevaratii specialisti in fizica Pamantului afirma clar si raspicat că teoria lui Frank Hoogerberts este absolut greşită si nu urmareste decat sa induca panica nejustificata.

Geofizicienii din cadrul Institutului american de Geofizică (USGS) spun că niciodata NU a existat un om de ştiinţă care să poată să prezică un cutremur pentru că nu exista metode pentru a face asta şi nici nu vor fi în viitorul apropiat. 

Pentru ca un cutremur să fie prezis cu acurateţe, acesta trebuie să îndeplinească trei condiţii: data şi ora, locul exact şi magnitudinea.

Asadar... FAKE NEWS cu Cutremurul de Craciun 2018!

Si vorba versurilor Deliei: "Nu ma intelege gresit, traieste frumos / Fericirea nu e doar un post".
MAI POTI CITI