Pareri KAIAMO Restaurant cu un Meniu special si un concept interesant.

Sa ne facem o impresie despre restaurantul Kaiamo situat pe strada Ermil Pangratti nr. 30A si care s-a deschis oficial duminica, 9 septembrie 2018.

In perioada 11-16 septembrie la Kaiamo vor fi organizate cateva seri de “Exclusive Dining – Tasting Menu only”, cu un numar limitat de bilete ce vor fi puse in vanzare ncepand cu ziua de luni.

Pe data de 18 septembrie, restaurantul Kaiamo va fi deschis pentru public.

Dar cu ce vine restaurantul Kaiamo sa ne incante atat gastronomic cat si vizual-simbolic.

Ei bine, restaurantul bucurestean Kaiamo este impartit in patru zone, denumite dupa provinciile tarii: zona de lounge este Moldova, zona de zi este Muntenia, zona de seara este Maramures, zona de bar Transilvania, iar terasa este Basarabia.
pareri impresii meniu restaurant kaiamo bucuresti

Zonele restaurantului Kaiamo sunt delimitate prin paravane stilizate realizate manual de catre maestri populari traditionali din diferite zone ale tarii. 

Mai exista si zona de Chef’s table, un loc in care proprietarul a folosit simboluri personale. 

Chef’s table de la Kaiamo va avea 9 locuri, iar blatul mesei are o grosime de 9 cm, noua fiind numarul norocos  a lui Radu Ionescu, Founder & Head Chef Kaiam. 

Aici va fi disponibil un meniu special, total diferit de cel al restaurantului. 

Veti avea parte de un tasting menu bazat pe 15 preparate, din mai multe categorii, cu un tratament aparte si din partea bucatarilor. 

Meniul este derivat din cel a la carte, insa este gandit sa arate acea emotie puternica care a pornit in momentul in care Radu Ionescu (absolvent al Institutului Le Cordon Bleu din Londra, una dintre cele mai bune scoli culinare din lume) a inceput sa gateasca. 

Radu isi doreste sa transmita la chef’s table acea secunda cand a pus prima oara mana pe cutit.

In ceea ce priveste meniul, acesta va fi conturat pe experientele personale ale proprietarului-bucatar si va fi alcatuit in totalitate in functie de sezonalitate si provenienta: 

Radu Ionescu va crea anumite dish-uri plecand de la anumite preparate care au insemnat ceva pentru el si pe care vrea sa le transmita mai departe, incercand sa creeze emotii. Emotii care, la fel, pot fi diferite. 

De asemenea, Chef Ionescu va avea un preparat care va fi un tribut dedicat scolii, precum si un preparat-tribut lui Ollie (Dabbous, proprietarul restaurantului omonim din Londra, unde a lucrat Radu ), un dish pe care il facea in restaurantul lui si-l va reproduce in al sau, cu permisiunea lui. 

Fiecare preparat din meniul KAIAMO va avea o poveste in spate. 

In ceea ce priveste ingredientele folosite, acestea vor fi numai de sezon, si locale.

Cu alte cuvinte, meniurile KAIAMO se vor schimba complet o data la trei luni, nu doar dish-urile, ci si ingredientele, de la primul pana la ultimul folosit.
MAI POTI CITI