BIOGRAFIE Victor NEGRESCU de la Partidul Socialist European la Prim Ministru in locul Vioricai Dancila.

Wiki. Scenariul demisiei Viorica Dancila, care nu ar mai putea face fata stresului de la locul de munca, a fost dezvaluit de jurnalistii de la Capital. Aceeasi care au lansat ipoteza numirii ca si Prim Ministru a lui Victor NEGRESCU.

Ca este plauzibil scenariul sau este doar un fake news, nu stim, insa despre biografia lui Victor Negrescu putem sa va spunem destule.

Victor Negrescu este foarte bine vazut atât în cadrul organismelor Uniunii Europene (unde a activat ani de zile si cu care lucreaza si în prezent) cât si în cadrul Partidului Socialist European (PES), el fiind unul dintre liderii PES Activists, organizatie care reprezinta direct socialistii europeni, activând în paralel cu partidele membre PES din respectivele tari.
wiki victor negrescu biografia profesional politica

În calitate de europarlamentar, Victor Negrescu a activat în Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European si a fost membru în Comisia pentru Bugete, Comisia Juridica si Comisia pentru Industrie, Cercetare si Energie.

Conform CV-ului Victor Negrescu este primul euroales român care a introdus în dezbatere si obtinut aprobarea pentru un Proiect Pilot – Accesul la Sanatate pentru persoanele din mediu rural, în valoare de 1 milion de euro, destinat sa îmbunatateasca accesul la servicii de sanatate de calitate pentru persoanele care traiesc în sate si în miciile orase.

În total, Victor Negrescu a obtinut proiecte pilot si actiuni pregatitoare pentru România în valoare de 9,3 milioane de euro.

Victor Negrescu este în politică de la 17 ani, fiind mai întâi simpatizant al Partidului Socialist din Franța și ulterior membru al Partidului Social Democrat din România.

Din 2007 Negrescu coordonează activitatea PES Activists România în calitate de președinte. PES Activists România este o structură compusă din peste 10.000 de membri și simpatizanți PSD de toate vârstele interesați în politica europeană. 

Începând cu anul 2015 a inițiat, împreună cu un grup de intelectuali de stânga, Fundația Stânga Democratică.

Conform biografiei profesionale Victor Negrescu a terminat studiile preuniversitare în străinătate, în cadrul Longchamp School – Bruxelles, Belgia (1997-1998), Notre Dame des Champs Institute – Bruxelles, Belgia (1998-2001), «Victor Duruy» Highschool – Paris, Franța (2001-2004). 

Este licențiat în științe politice în cadrul Universității București în anul 2008 și masterand în afaceri europene și internaționale al Universității Pierre Mendes France / IEP Grenoble. 

Doctoratul în științe politice și afaceri europene îl obține în anul 2011, în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative după parcurgerea unui stagiu academic la Colegiul European din Brugges

Tema lucrării de doctorat, prima cu acest profil din România, este intitulată „Politicile europene de cooperare pentru dezvoltare: între relații publice internaționale și politici publice”.

In anul 2012 Negrescu obține un MBA din partea Academiei de Studii Economice și CNAM Paris.

Daca ar fi sa comparam cele doua biografii: Dancila vs Negrescu si posibilitatea ca acesta din urma sa ajunga Prim Ministru parca ne-ar vine sa spunem ca este un ... basm prea frumnos ca sa devina realitate.
MAI POTI CITI