Wiki cine este MOMO. Noua "balena albastra" vine pe WhatsApp cu numarul propriu.

Nu se mai numeste „balena albastra”, ci „provocarea Momo”, iar de data asta vine si la pachet cu o creatura despreinsa din mitologia japoneza.

Momo a provocat ceva agitatie în presa mondiala în această vară, creându-se o adevărată legendă în jurul său. Un wiki format dintr-un amestec de informații reale și informatii mai puțin reale (fake news) despre "jocul online Momo".

Asadar, cine este Momo, aparitia ciudata care are si numar de WhatsApp? Figurina Momo a fost creată de artistul Midori Hayashi si are ca sursa de inspiratie imaginea fantomei pe nume Ubume.

Ubume este fantoma unei femei însarcinate care a murit înainte sau în timpul nasterii; uneori, aceasta ia forma unei tinere frumoase, iar alteori pe cea a unei batrâne.
wiki momo whatsup ce este noua balena albastra

Fantoma Ubume apare pe întuneric, în noptile cu furtuna, plângând si tinând un copil în brate; daca un om vrea sa o ajute, Ubume dispare subit.

Imaginea lui Ubume era deja cunoscută în mediul online și probabil cineva a luat decizia de a se distra folosind-o pe post de sperietoare si poate asa a aparut MOMO.

De aici și până la apariția a numeroase povești despre Momo nu a fost decât un pas: se pare că misteriosul personaj pretinde că știe totul despre cei din lista sa și este posibil chiar să îi apeleze.

Persoanele vizate spun că se aud niște sunete înfricoșătoare sau o voce distorsionată.

Conform altor variante, la fel ca în cazul Balena Albastră, Momo vizează copiii și le cere să își facă rău, iar altor păreri – că le răspunde doar celor care îl contactează primii.

Fenomenul MOMO s-a raspnadit mai ales in tari din America de Sud unde popularitatea WhatsApp este net superioara altor retele sociale, inclusiv Facebook-ul.

Aparent, numărul lui Momo de WhatsApp a fost distribuit prima dată pe Facebook și alte rețele de socializare, precum și pe Reddit.

În afară de numărul de telefon japonez, au mai apărut două în America Latină: în Mexic și Columbia.  
De fapt, oricine poate să preia avatar-ul lui MIOMO și denumirea și să facă ce îi trece prin cap, așa că cel mai important este să nu alimentăm inutil isteria, ci să protejăm cea mai vulnerabilă categorie: copiii.

Pentru ca dincolo de glume proaste care pot duce la finaluri tragice, nu se poate exclude faptul ca cineva sta in spatele fenomenului Momo si isi noteaza undeva toate reactiile pe care le provoaca, modul in care schimba comportamente etc. 

Adica, cineva face un nou experiment psihologic pe retelele de socializare urmarind scopuri doar de el stiute.
MAI POTI CITI