Vouchere de Vacanta 2019: Bugetarii ar putea primi o INDEMNIZATIE de vacanta.

Cele mai noi stiri despre Voucherele de Vacanta spun ca este posibil ca acestea sa nu se mai acorde in 2019.

Asta insa nu inseamna ca Voucherele de Vacanta vor disparea, ci ca ele vor fi inlocuite cu o INDEMNIZATIE de Vacanta (sau de concediu)!

Asadar daca ar fi sa raspundem la intrebarea: Cine va putea primi Vouchere de Vacanata si cât vor valora acestea in 2019, am putea spune ca atata timp cat salariul minim pe economie va ramane acelasi ele vor avea aceeasi valoare ca in 2018, insa este posibil ca ele sa se transforme intr-o indemnizatie de vacanta.

pareri indemnizatia de concediu 2019 vs tichete de vacanta

Întrebat ce se va întâmpla din 2019 cu tichetele de vacanta, ministrul Turismului Bogdan Trif, a precizat ca acestea vor fi, "în cel mai rau caz", înlocuite cu o indemnizatie.

Acesta a declarat ca a discutat cu premierul si urmeaza sa faca o evaluare si se va alege varianta cea mai buna.

Vestea buna este ca voucherele de vacanta, în cel mai rau caz, vor fi înlocuite de o indemnizatie.

Deci, oamenii nu vor fi pagubiti de aceste tichete de vacanta, asa cum s-a vehiculat prin media.

La sfârsitul lunii iunie 2018, reprezentantii Comisiei de Turism Intern din cadrul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) declarau, în urma unei reuniuni de lucru cu membrii Asociatiei Profesionale a Emitentilor de Tichete, ca acordarea tichetelor de vacanta angajatilor din sistemul public marcheaza un adevarat reviriment pentru turismul intern.

Reprezentantul ANAT a mai afirmat ca ultimul bilant indica cresteri constate si semnificative de vânzari pe toate segmentele turismului intern, situatia fiind pusa pe seama acordarii tichetelor de vacanta de catre angajatori unui segment cât mai mare de beneficiari.

Dupa cum prevede Legea nr. 165/2018, voucherele de vacanta reprezinta bilete de valoare ce se acorda salariatilor pentru a-si acoperi cheltuielile legate de efectuarea concediului de odihna, cu conditia ca acesta sa se efectueze în Romania.

Acordarea voucherelor de vacanta va elimina posibilitatea pentru salariati de a beneficia, în cursul unui an fiscal, si de prima de vacanta sau de bilete de odihna.

Insa din 2019 s-ar putea sa vedem o miscare de eliminare a tichetelor de vacanta datorata faptului ca unele persoane a ales sa le vanda, chiar daca este ilegal si inlocuirea lor cu o Indemnizatie de Concediu (o prima de vacanta). 
MAI POTI CITI