Ce inseamna sa fii TAPSTER. Cum ajungi sa devii un tapster in Romania. Locuri de munca de viitor.

WIKI ce înseamnă să fii tapster. Inseamnă să fii un barman care are cunoștințe mai multe despre modul cum se servește un draft de bere.

In plus un tapster trebuie sa cunoasca care sunt condițiile ideale pentru ca halba sau paharul în care este turnată berea să mențină proprietățile acesteia, fără să-i altereze nici gustul, nici calitățile.

Meseria de tapsterul este, am putea spune, cea a unui barman „upgradat” sau un specialist al berii. Astfel tapster-ul e echivalentul barista pentru cafea și al sommelierului pentru vin. Aplica pentru job-ul de tapster AICI!

Deși nu este implicat în producția berii, activitate care revine maestrului berar, tapsterul cunoaște istoria berii pe care o servește, știe de unde provine și în ce condiții a fost produsă. 
cum ajungi tapster in romania o meserie noua la moda in baruri

Tapsterul este de asemenea responsabil de menținerea berii în condiții favorabile și de păstrare a calității superioare a acesteia.

Un tapster va ști cu prezicie milimetrica câtă spumă să toarne în pahar pentru ca berea să fie bună și câtă spumă în plus sau în minus alterează proprietățile și gustul berii.

In Cehia, patria de origine a meseriei de tapster, acesta trebuie să fie familiarizat cu astfel de distincții și să știe foarte bine ce bere are în față, care sunt proprietățile fiecărui tip și cum pot fi cel mai bine consumate.

În Cehia, meseria de tapster este o meserie cu tradiție. 

Tapsterul nu reprezintă un element de noutate, pentru că cehi au o istorie lungă și bogată în producția și implicit consumul de bere. 

Dar pentru alte zone, tapsterul este un personaj nou (o meserie noua), așa că sunt cursuri și workshopuri care predau celor interesați cum să obțină draftul de bere perfect si devina astfel un tapster profesionist.

Să fii Tapster înseamnă că vei reprezenta imaginea mărcii Pilsner Urquell în România, vei învăța ritualul corect de servire și povestea berii Pilsner Urquell, oferind apoi exemplul corect de ceea ce înseamnă berea la draft servită perfect în HoReCa.

CERINȚE JOB – PERSOANA PE CARE O CĂUTA ANGAJATORUL:
  • Minimum 2 ani de experiență în HoReCa (experiența de barman reprezintă un avantaj);
  • Experiență în industria băuturilor;
  • Nivel avansat de limbă engleză – verbal și scris;
  • Abilități de comunicare și persuasiune, de a interacționa cu diverse tipuri de persoane;
  • Capacitatea de a lucra în echipă, menținând un mediu de lucru pozitiv, de colaborare;
  • O personalitate sociabilă, care inspiră încredere și își dorește să se dezvolte continuu, având o dorință autentica de a face lucrurile așa cum trebuie și de a lucra cu pasiune pentru categoria de bere și marca Pilsner Urquell.
MAI POTI CITI