Alegere Destinatii de Vacanta In functie de Beneficii. Recomandari si pareri simple.

Atunci când te hotarasti unde vei petrece concediul, vacanta, weekend-ul trebuie sa tii cont de preferinte, dar si de beneficiile pe care ti le poate oferi destinatia respectiva de vacanta. 

Noi iti facem câteva recomandari dar suntem de parere ca desigur alegerea iti apartine!

Concediul ne ofera oportunitatea de a ne revigora si de a ne detasa de stresul si rutina zilnica. Dupa o perioada agitata, tensionata sau incarcata de proiecte si angajamente profesionale, relaxarea este  absolut fundamentala pentru a putea sa continuam, cu randament maxim, proiectele si activitatile viitoare.

pareri recomandari cum sa alegi destinatia de vacanta

Un organism obosit si lipsit de energie nu poate functiona in parametrii optimi, de aceea vacanta este absolut necesara pentru a putea sa fim mult mai tonici, mai optimisti si mai plini de energie.

Vacanta la mare, la soare. Cui este recomandata, ce beneficii aduce.

Marea este una din cele mai intâlnite destinatii de vacanta alese pe timpul verii, gratie multiplelor beneficii pe care le poate avea asupra organismului uman.

Expunerea la soare are multiple avantaje estetice si efecte benefice asupra intregului organism prin sintetizarea vitaminei D, mentinerea sanatatii psihice, dar si atenuarea unor simptome din diverse afectiuni.

Apa de mare, prin continutul sau in magneziu, potasiu, calciu, sodiu, diversi sulfati precum si  oligoelemente (zinc, titan, cobalt, iod, crom) vindeca si revigoreaza eficient pielea si are rol de imbunatatire a mijloacelor de aparare ale organismului.

Un alt avantaj major pe care il ofera un concediu la mare este posibilitatea unei terapii cu aerosoli marini care asigura o tonifiere a cailor respiratorii; acestia au capacitatea de a neutraliza majoritatea substantelor nocive emanate in atmosfera.

Terapia cu aerosoli marini reprezinta o metoda adjuvanta de tratament in cazul astmului bronsic si al rinitelor alergice.

Vacanta in statiunile balneoclimaterice. Cui este recomandata, ce beneficii aduce.

O alternativa este alegerea unui concediu linistit si relaxat in una din statiunile balneare din România.

Terapia in statiunile balneoclimaterice creeaza un context favorabil, atât pentru sanatatea fizica, dar si pentru cea psihica.

Pe lânga proprietatile curative ale izvoarelor termale, se poate beneficia de un bioclimat ce favorizeaza si stimuleaza procesele metabolice.

De asemenea se pot face drumetii, dar si vizite in zonele cu obiective turistice.

Curele balneare pot fi indicate in terapie pentru afectiuni ale aparatului cardiovascular, respirator si locomotor, boli digestive, afectiuni ginecologice, in profilaxie – in cazul persoanelor cu imunitate scazuta, persoanelor cu surmenaj fizic si intelectual, cu fond nervos hiperactiv, sedentarism, dar si in recuperare fizica.

Apele minerale oligometalice pot avea efecte benefice atât in cura externa, cât si in cura interna.

Pentru rezultate optime, apele minerale trebuie utilizate sub indrumarea medicului specialist, deoarece ele pot avea efecte diferite in functie de doza si momentul administrarii.

Calimanesti-Caciulata este una dintre cele mai renumite statiuni balneoclimaterice, fiind cunoscuta pentru efectele terapeutice ale apelor sale minerale si pentru bioclimatul sau.

Aici se pot trata diferite afectiuni ale tubului digestiv, afectiuni metabolice si de nutritie, afectiuni renale si hepatobiliare, afectiuni reumatismale inflamatorii, afectiuni neurologice si ginecologice,
afectiuni respiratorii etc.

Statiunea Baile Govora este vestita pentru izvoarele de ape bromurate, iodurate, clorurate-sodice, sulfuroase si slab bicarbonate, fiind o statiune de electie in tratamenul afectiunilor respiratorii si reumatice.

In statiunea Vatra Dornei  se gasesc ape minerale cunoscute pentru tratarea unor afectiuni precum: boli reumatismale degenerative, stari post-traumatice, boli ale sistemului nervos periferic si central, boli endocrinologice, boli ginecologice, boli respiratorii, tulburari nervoase si de metabolism, tulburari digestive.

La Sovata, apele minerale sunt recunoscute pentru beneficiile lor in tratarea afectiunilor ginecologice. 

Efectele apelor termale din statiunea Baile Felix sunt benefice pentru afectiunile reumatice degenerative, inflamatorii si articulare, afectiunile post-traumatice, afectiunile neurologice centrale si periferice, afectiunile ginecologice etc.

Pentru tratarea reumatismului sunt recomandate si Baile Herculane, unde se gasesc ape minerale clorurate-sodice, bicarbonate si usor sulfuroase.

Sângeorz Bai si Baile Olanesti sunt recomandate mai ales pentru tratarea bolilor digestive

Vacanta in Delta Dunarii. Cui este recomandata, ce beneficii aduce.

Pentru cei care iubesc activitatile in aer liber si care vor sa fie cât mai aproape de natura, Delta Dunarii este cea mai potrivita destinatie de vacanta.

Delta Dunarii este singura delta din lume declarata in intregime rezervatie a biosferei.

Activitatile in Delta Dunarii pot fi de o mare diversitate: de la pescuit la organizarea de expeditii si excursii in paduri, vizite la dunele de nisip, plimbari cu barca pe canale si lacuri, practicarea sporturilor nautice si nu in ultimul rând, explorarea faunei si a florei.

Delta Dunarii este o destinatie perfecta pentru relaxare si pentru vizitarea unor locuri de o frumusete inimaginabila.

Este foarte important sa se desfasoare activitati sportive care sa stimuleze conditia fizica si sa imbunatateasca starea de sanatate si dispozitia generala.

Deci intereseaza-te ce activitati se pot desfasura in delta.
vacanta la mare sejur ieftin sanatos pentru toti

Vacanta la Munte. Cui este recomandata, ce beneficii aduce.

Unul dintre avantajele unei vacante la munte este aerul intens ionizat, curat si extrem de benefic organismului uman.

Zonele montane sunt recomandate in mod special celor care sufera de afectiuni respiratorii, alergice, astenii fizice si neuroastenii.

In plus, acest mediu exercita actiuni calmante, regleaza procesele nervoase facilitând somnul si relaxarea, amelioreaza ritmul respirator si previne aparitia bolilor cardiace.

De asemenea, muntele este cel mai indicat loc pentru ozonoterapie care stimuleaza producerea de leucocite si favorizeaza  oxigenarea tesuturilor.

Alte beneficii ale climatului montan sunt: circulatia sanguina mult mai buna gratie presiunii  atmosferice scazute, incetinirea imbatrânirii celulelor ca urmare a prezentei mai mici a proceselor oxidative.

Muntele este un cadru ideal de miscare, cu diferite optiuni de revitalizare si optimizare a activitatilor interne ale organismului
MAI POTI CITI