Wiki: CAFEAUA este buna pentru sanatate scade riscul de Diabet si protejeaza de Alzheimer.

Scurt wiki de spre cafea si beneficiile sale asupra sanatatii. Bautorii de cafea primesc zilnic o doza importanta de antioxidanti, crom si magneziu, care ajuta la reglarea nivelului de glicemie în sânge, echilibrând secretia de insulina.

Consumata cu moderatie, cafeaua, aceasta licoare aromata poate fi benefica pentru organism.

Iata, însa, ce trebuie sa stii pentru a elimina orice risc privind sanatatea ta daca esti un consumator sau o consumatoare inraita de cafe, acel gen de persoana care dupa ce sa trezeste daca nu bea o cana mare de cafea nu poate functiona in mod optim.

Pe lângă faptul că este o sursă bogată în cofeină, cafeaua mai are cel puţin 300 de ingrediente active. Multe dintre aceste ingrediente sunt antioxidanţi benefici iar unul, Niacina, este o vitamină importanta.
wiki cafeaua nu e toxica si are beneficii asupra sanatatii

Niacina este produsă în timpul procesului de prăjire a boabelor și o ceașcă de cafea furnizează 1 mg din această vitamină.

Însă, ar trebui să bei circa 15 cești de cafea pentru a obtine, ca adult, necesarul zilnic din această vitamină , ceea ce nu este indicat.

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a publicat Avizul Final știinţific privind siguranţa consumului de cafea.

EFSA a concluzionat că dozele unice de cafeină de până la 200 mg și dozele zilnice de până la 400 mg nu ridică probleme de siguranţă pentru adulţi.

Această concluzie nu reprezintă o limită superioară recomandată pentru consumul de cafeina.

Se confirmă faptul că un consum de cafeină moderat, de aproximativ 400 mg de cafeină sau echivalentul a până la cinci cești de cafea pe zi, poate face parte dintr-o alimentaţie echilibrată și un stil de viaţă activ.

a) Cafeaua scade riscul de diabet Studiile arată că riscul de diabet tinde să scadă în rândul consumatorilor de cafea și că ea poate chiar contribui la ţinerea glicemiei sub control la persoanele suferinde de această boală.

In 2009, in "Arhivele de Medicina Interna" din SUA s-a publicat un studiu care se referea la indivizii care consuma cele mai mari cantitati de cafea si riscul lor scazut de a dezvolta diabet de tip 2. Studiul respectiv a raportat faptul ca fiecare cana de cafea consumata de o maniera zilnica ar putea sa reduca riscul de diabet de tip 2 cu 7%.

b) Scăderea riscului de boli neurodegenerative Există, de asemenea, studii care demonstrează faptul că un consum moderat de cafea poate reduce riscul de afecţiuni neurodegenerative precum boala Alzheimer și boala Parkinson.

c) Performanţe legate de memorie Mulţi oameni beau cafea pentru proprietatea ei de a stimula memoria.

Un studiu recent a arătat cum cafeaua prăjită protejează celulele neuronale primare împotriva inducerii morţii lor cu peroxid de hidrogen.

O noua cercetare, publicata in revista Nature Neuroscience, arata ca o doza de cafeina, dupa o sesiune lunga de invatat, poate ajuta la stimularea memoriei pe termen lung.

d) Protecţie biliară Consumul de cafea cofeinizată a fost corelat cu o incidenţă mai mică a calculilor biliari și a bolilor vezicii biliare atât la bărbaţi, cât și la femei în două studii efectuate de Harvard School of Public Health.
MAI POTI CITI