SALINELE din Romania tratamente de top pentru sanatate. Pareri pozitive despre Mersul la salina.

Putem face orice top al salinelor din Romania. Desigur acest clasament ar fi pur subiectiv, la fel cum sunt numeroasele topuri legate de salinele romanesti pe care le gasim pe internet, cum ar fi: Top 5 saline naturale din Romania sau Top cele mai frumoase 10 saline din România.

Insa vom incerca sa ne facem o parere despre beneficiile pe care mersul la salina il are asupra starii noastre de sanatate.

Mersul la salină este recomandat în principal celor care suferă de boli ale sistemului respirator, dar și celor care au probleme cu reumatismul.

Mai mult, salinele sunt benefice și pentru copiii care au un sistem imunitar scăzut sau care se luptă cu alergiile.
pareri pro contra saline naturale si artificiale din romania

Artificiale sau amenajate în fostele mine de sare, salinele din România sunt la mare căutare și asta datorită efectelor benefice pe care le produc la nivelul organismului.

În interiorul acestor saline naturale sau artificale există o cantitate impresionantă de aerosoli salini, care reușesc să dezinfecteze organismul și să trateze o mulțime de afecțiuni.

Salinele din România nu numai că ajută organismul să funcționeze mult mai bine, sa fie mai sanatos si mai releaxat, ci si încântă privirea oricărei persoane care le trece pragul.

Mersul într-un astfel de loc este una foarte plăcută, în multe saline fiind amenajate spații de joacă pentru copii, dar și activități pentru adulți.

Salina Slanic Prahova se afla in topul celor mai mari saline din Europa

Amenajata special pentru tratament si cu rol terapeutic, salina se afla in statiunea balneoclimaterica cu acelasi nume intre valea Teleajenului si Valea Prahovei la o altitudine de aproximativ 400 de metri si este cunoscuta si apreciata pentru proprietatile terapeutice, primind saptamanal cateva mii de turisti fie in rol de vizitatori, fie pentru tratament.

Cazarea se poate face in numeroasele hoteluri cu baze de tratament si pensiuni din Slanic Prahova.

Salina Ocnele Mari este situată în staţiunea balneo-climaterică cu acelaşi nume. Aceasta este una dintre cele mai mari din ţara noastră, având o suprafaţă de peste 20000 metrii patrati.

Parcul salinei Ocnele Mari este şi unul dintre cele mai populare din România, pentru că include o mulţime de atracţii turistice, printre care se numără o biserică şi un muzeu, terenuri de sport, locuri de joacă şi un restaurant.

Salina de la Târgu Ocna Se află în Bacău și se întinde pe o suprafață de 13.000 mp și o adâncime de 240 de metri.

Aici, turiștii au la dispoziție locuri de joacă pentru cei mici, pistă de kart, teren de minifotbal, tenis de câmp, baschet, tenis de masă și biliard.

În interiorul Salina de la Târgu Ocna gasim și o mică biserică cu hramul Sfineti Varvara.

Salina de la Târgu Ocna este situată în mina Trotuș.

Salina mai adăpostește și un ștrand cu apă sărată și o bază de turism și agrement.