Pe ce deget se poarta inelul de logodna, pe ce deget se pune inelul de logodna.

Doua intrebari simple despre inele de logodna. Asadar sa lamurim "marele mister":  pe ce deget se poarta inelul de logodna, pe ce deget se pune inelul de logodna.

Multa lume poarta inelul de logodna pe mana dreapta iar verigheta se poarta pe stanga. Dupa alte pareri, pana la casatorie inelul de logodna se pune pe inelarul mainii stangi.

Iar dupa casatorie, pe inelarul stang se poarta verigheta si inelul de logodna isi schimba locul.

In codul bunelor maniere scrie ca inelul de logodna se va purta pe inelarul mainii stangi pana in ziua nuntii, dupa care se va trece pe inelarul mainii drepte, iar preotul va pune verigheta pe inelarul mainii stangi.
wiki pe ce deget se poarta inelul de logodna din aur si diamante

Inelul de logodna marcheaza trecerea femeii care il primeste la statutul de viitoare sotie, dar are si o nota figurativa, deoarece inelul de logodna este un simbol al iubirii vesnice.

Actul in sine al daruirii si, respectiv, al acceptarii inelului de logodna, reprezinta un moment crucial al existentei unui cuplu, sau mai bine zis al existentei unei viitoare familii.

In schimb, verigheta, se poarta pe inelarul de la mana stanga, acest deget fiind considerat corespondentul inimii.

De aici si observatia ca si in biserica, preotul intai pune verighetele pe mana dreapta, apoi pe mana stanga.

Si ca sa glumim un pic, daca diamantul inelului de logodna are multe carate, atunci cu siguranta, inelul de logodna se poarta pune in seif :D
MAI POTI CITI