Castigi Bani daca Mergi cu Bicicleta... insa nu in Romania.

Stiati ca exista o tara care vrea sa ii plateasca pe cei care aleg sa mearga pe bicicleta si nu sa conduca masina? Un fel de: tu dai din pedale si noi te platim!

Dupa cum spuneam acest lucru se pare ca se va intampla curand in Olanda. Guvernul din Olanda vrea ca drumul cu bicicleta parcurs spre si dinspre locul de munca sa fie remunerat, pentru a reduce astfel ambuteiajele.

Olanda este cunoscuta pe plan mondial pentru numeroasele sale biciclete: tara numara peste 22 de milioane de biciclete la 17 milioane de locuitori, potrivit asociatiei automobilistilor olandezi BOVAG.

"Vreau sa stimulez ciclismul, pentru a scoate 200.000 de navetisti din masini si pentru ca împreuna sa facem cu bicicleta cu 3 kilometri mai mult în fiecare an", a declarat secretarul de stat pentru Infrastructura Stientje Van Veldhoven într-un comunicat.

cum sa castigi bani mergand pe bicicleta

"Sa iesim din masini si sa sarim pe biciclete", a îndemnat acesta propunând "o remunerare, platita de angajator, de 19 centimi pe fiecare kilometru parcurs cu bicicleta spre sau dinspre locul de munca".

Salariatilor ar urma de asemenea sa le fie rambursati banii dupa achizitionarea unei noi biciclete pentru drumurile spre serviciu, explica ministrul pentru Infrastructura.

Pentru a promova folosirea bicicletei, olandezul Stientje Van Veldhoven are prevazute discutii cu marii angajatori ai tarii si întreprinderile mici si mijlocii, pentru "a optimiza reglementarile fiscale existente".

"Bicicleta are o contributie importanta la accesibilitate, asigurarea calitatii vietii si sanatate", a mai subliniat secretarul de stat.

În Olanda, mai mult de jumatate dintre drumurile zilnice cu masina sunt mai mici de 7,5 kilometri si peste jumatate dintre angajati locuiesc la mai putin de 15 km de locul lor de munca.

"Prin dezvoltarea bicicletei electrice, aceasta este o distanta ce poate fi acoperita usor", potrivit ministerului, care îi îndeamna pe toti olandezii sa urce pe biciclete si sa lase in urma "demodatele si poluatoarele" automobile clasice.