WIKI Medeea Piron de la Ministerul Justitiei la o afacere cu prajituri artizanale!

Inspirată de tatăl său, Medeea Piron 23 de ani s-a apucat de scris un proiect pentru a deschide o cofetărie artizanală si se pare ca a reusit sa porneasca o mica afacere de succes.

Medeea  Piron a absolvit Universitatea București, specializarea Relații Internationale şi, în 2016, s-a angajat la Ministerul Justiției, pe un post de consilier al ministrului Raluca Prună. A lucrat în departamentul de comunicare al ministrului.

Experienta de acolo i-a adus multe statisticii, dar a constat  ca birocratia inerenta a unei institutii publice nu este pentru ea. 

Si-a dat seama  ca perspectivele într-o instituție de stat nu erau prea strălucite si atunci Medeea  Piron s-a gândit că ar trebui să facă mai mult pentru viitorul său. 


Si-a dat seama ca drumul ei este în antreprenoriat, asta învatase acasa. Tatal Medeei e în business de 14 ani si a crescut cu modelul asta. 

A depus un proiect pentru o afacere cu prăjituri artizanale şi a obținut o finanțare de 44 mii de euro.

Ştia de fondurile Start-up Nation şi s-a gandit ce poate să faca cu 44.000 euro. În ce poate să se încadreze cu acesti banii.

Si atunci ia venit ideea: hai să fac prăjituri artizanale pentru că lumea nu prea ştie ce sunt alea, sunt prăjituri naturale. Mai ales ca ei ii place enorm de mult să mănânce prăjituri naturale... şi asta fost. 

Asa s-a născut cofetăria cu prajituri artizanale.

Pâna sa ajunga sa vânda Medeea piron a avut de alergat opt luni de zile. Dintr-un business care are zece luni, opt luni a alergat dupa hârtii si doua a facut teste. 

Amuzant este si faptul ca singurul ei angajat a parasit-o dupa doar 2 zile. Acest eveniment s-a intamplat in perioada Sarbatorilor Pascale cand Medeea avea o groza de comenzi primite si pe care trebuia sa le onoreze.
MAI POTI CITI