Fa-ti singura BLUGI rupti. Idei si modele de blugi RUPTI.

Sa o "ardem" lejer pe moda, mai ales pe "ripped jeans", acesti blugi rupti care au ajuns sa fie un must-have item pe care insa îl poti crea singura, cu putina rabdare si îndemânare.

Incepe toata munca de creatie prin a imbraca blugii pentru a stabili exact unde vrei să faci rupturile, mai ales dacă îţi doreşti să faci aceasta operatie la nivelul genunchilor.

Ţine cont că atunci când stai jos, blugii se întind peste genunchi, aşa că cel mai bine ar fi să-i rupi puţin mai sus de genunchi, sau mai jos, altfel rupturile se pot largi şi nu vor mai arăta deloc bine.

Trasează cu cretă, creion sau pix linii orizontale acolo unde vrei să rupi blugii. Tăieturile simple, subţiri şi orizontale prin care se vede pielea, se potrivesc cel mai bine pe skinny jeans sau blugi drepţi.
cum sa iti faci singura blugi rupti acasa simplu

La boyfriend jeans se pretează rupturile mai mari, pătrate sau dreptunghiulare, care reusesc sa păstreaze firele orizontale ale denimului. 

Pentru asta, trebuie să trasezi două linii orizontale, la distanţă de 2 cm sau mai mult, în funcţie de cât de lată vrei să fie ruptura

Apoi, te vei ajuta de o pensetă pentru a smulge firele verticale dintre cele două linii trasate.

Foloseşte o carte groasă, o bucată de lemn sau orice alt obiect solid care poate intra pe cracul pantalonului pentru a întinde suprafaţa pe care trebuie să lucrezi. 

Taie cu o lamă sau cu un cuţit liniile pe care le-ai trasat – sau poţi să le tai cu foarfeca înainte de a băga cartea în blugi.

Foloseşte o răzătoare, piatră ponce, şmirghel sau o lamă de ras pentru a freca zona tăiată.

In acest mod materialul blugilor se va subţia treptat şi va căpăta un aspect uzat, iar pe marginile tăieturilor vor apărea fire răzleţe. 

Ai mare grijă insa să nu freci prea tare! Ideea e să zgârii uşor denimul, nu să-l rupi de tot. Pentru in loc de blugi rupti o sa te alegi cu blugi distrusi, si e pacat de munca, si pasiunea despusa.

Dacă iti doresti sa obtii o pereche de blugi rupţi cu fire rărite, foloseşte penseta pentru a scoate unul câte unul firele verticale dintre două tăieturi (vezi video de mai jos).

Foloseşte înălbitor pentru a da un aspect şi mai interesant blugilor. Pune înălbitorul pe un burete şi tamponează marginile rupturilor pentru a le decolora.

Sau înmoaie o periuţă de dinţi în înălbitor şi stropeşte blugii, ori poti incerca sa foloseşti o pipetă pentru a crea din loc în loc picături albe pe denimul blugilor.
MAI POTI CITI