Biografie Emil Ivanescu, noul presedinte al Ordinului Arhitectilor Bucuresti.
WIKI. Arhitectul Emil Ivănescu a fost ales președintele Ordinului Arhitecților din România - București după ce arhitectul Șerban Sturdza și-a încheiat mandatul. Arghitectul Emil Ivănescu a obținut 237 de voturi.
Conform CV-ului Emil Ivănescu este arhitect, promoţia 2004 UAUIM, cu doctorat obţinut în arhitectură. Este lector universitar și a fost timp de două mandate vicepreședinte al Filialei București a OAR.
1978 - Născut pe 5 iunie 1978, la Curtea de Argeș 1979/1999_ locuiește la Pitești și urmează școala primară, generală și liceul Nicolae Bălcescu, devenit ulterior Colegiul I.C. Brătianu
Rezumat biografie profesionala Arhitect Emil Ivănescu
1998/2004 - urmează Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM), cu specializarea „arhitectură”.
2000/2001 - Emil Ivanescu împreună cu câțiva colegi studenți arhitecți inițiază și realizează printre primele manifestări de amploare de tip „open call” în zona evenimentelor de arhitectură din Romania prin programul „Attitude”, grupuri de studenți au fost invitate să realizeze instalații transdisciplinare de arhitectură, grupurile selectate fiind finanțate pentru realizarea propriilor instalații.
2001/2004 - participă la diferite competiții de arhitectură internatonale și naționale, unde câștigă câteva premii și nominalizări
2001 - câștigă o bursă de studii la Universitatea TU Eindhoven
2002 - câștigă o bursă la Universiatea Saint Luc de Vallonie – Liege
2002/2003 - câștigă Locul 1 în cadrul Competiției internaționale SKIP Pavillion- Luxemburg, împeună cu Polaris Architects, realizând conceptul proiectului câștigător; după un an de zile, pavilionul este construit.
2004 - finalizează Universitatea UAUIM, cu un proiect ce atrage atenția asupra modului în care poate fi salvat Palatul Știrbei din Calea Victoriei, fostul Muzeu al Ceramicii,aplicând metode neinvazive și contextuale.
2004/2008 - devine asistent universitar UAUIM în cadrul catedrei „ Bazele Proiectării”
2007/2018 - deschide biroul de proiectare și realizează proiecte de ahitectura, dintre care 15 lucrări au fost construite până în prezent. Proiectele principale sunt în zona rezidențială, iar o altă zona este cea de office, administrație și industrial.
2011 - Emil Ivanescu devine doctor în arhitectură în cadrul UAUIM , cu lucrarea: „Corpul postorganic și arhitectura ambiguității”.
2006/2016 - initiaza,organizează și îndrumă 8 excursii de studii pentru studenți arhitecți, în Europa, pentru a cunoaște, în mod real, cele mai creative exemple de arhitectură contemporană.La excursii au luat parte peste 750 studenți arhitecți.
2010/2014 - este ales în Consiliul Teritorial al Odinului Arhitecților din România Filiala București (FTBOAR), ales ulterior vicepreședinte FTBOAR
2014/2018 - Emil Ivanescu este ales în al doilea mandat de vicepreședinte FTBOAR
2010/2014 - este curatorul, organizatorul și fundraiser pentru patru ediții ale Anualei de Arhitectură București.
2014/2018 - este curatorul, organizatorul și fundraiser pentru patru ediții ale Anualei de Arhitectură București.
2010/2018 - în cadrul Anualelor organizează aproximativ 60 de conferințe destinate arhitecturii, având keynote speakeri arhitecți importanți din zona internațională și națională.
2011/2017_ este fundraiser și organizatorul (împreună cu arh. Lucian Pârvulescu) al edititiilor „Cupa de Schi a Arhitecților”. Predeal, pârtia Clăbucet.
2011/2016_ este inițiator, organizator și fundraiser al edititiilor „Seară de Jazz pentru arhitecți”, evenimente care, de la înființare au adus împreună circa 2000 de arhitecți.
2012 - Emil Ivanescu câștigă concursul național pentru amenajarea Pavilionului României la Bienala de Arhitectură de la Veneția 2012, cu proiectul transdisciplinar și interactiv „Play Mincu”.
2012_ produce și lansează primul parfum românesc conceput din materiale primare de construcție, pământ umed și iarbă; parfumul a fost realizat împreună cu ViorisParfumerie-Cluj. Lansarea a avut loc în Galeria Art Yourself din București.
2014 - Emil Ivanescu câștigă concursul național pentru amenajarea Pavilionului ICR la Bienala de Arhitectură de la Veneția 2014, cu proiectul „Exploring Identity”.
2014 -- este inițiatorul Cursului de design parametric adresat tinerilor arhitecți din FTBOAR; cursul a fost susținut de echipa IDZ Arhitectură.
2015 - a inițiat primul Curs de vânzări de arhitectură, din România, având că scop educarea profesională a tinerilor arhitecți în a prezența și convinge potențialii clienți de arhitectură cu privire la achiziționarea proiectelor. Cursul a fost ținut timp de un an, de doi traineri specializați în companii importante ce ofereau atât produse cât și servicii.
2013- Emil Ivanescu inițiază un parteneriat între Primăria Capitalei( PMB) și Anuală de Arhitectură București care va funcționa circa 4 ani, prin care expoziția cu proiecte ale arhitecților este expusă în spațiul public central al Bucureștiului, stradă Lipscani, pentru a mediatiza cât mai bine lucrările arhitecților,către un public larg.
2015_ inițiază și organizează prima Anuală de Arhitectură integral în spațiul public, că o măsură de a comunica cât mai direct arhitectură de bună calitate către publicul larg.