5G pareri noul INTERNET mobil de la DIGI Mobil care te va face sa uiti 4G.

Adio 4G bine ai venit 5G. Graţie reţelelor 5 G, internetul va fi mai rapid şi va consuma mai puţine resurse iar DIGI MOBIL incearca sa fie primul operator din Romania care va introduce viteza 5G in Romania.

Ericsson va implementa cele mai recente echipamente compatibile 5 G în rețeaua operatorului. Pe 3 mai 2018, Digi Mobil organizează evenimentul "Pasul inteligent către 5G în care operatorul urmează să anunțe colaborarea cu Ericsson pentru lansarea tehnologiei 5 G.

Viaţa aşa cum o ştim s-ar putea schimba datorită dezvoltării tehnologiei care va conecta tot ceea ce ne înconjoară... cel putin asa suna pseudo-reclama la pasul important pe care DIGI MOBIL il va face atat de cat repede va putea.
pareri forum 5g ce inseamna

OK... ce inseamna 5G, care este parerea specialistilor despre internetul 5G???

Este clar ca in acest moment nu există standarde 5G, iar operatorii de telefonie din America precum AT&T și Verizon lucrează de zor pentru a implementa infrastructura ce ar putea susține viteze 5G.

Nu ar fi de mirare ca europenii să lucreze și ei de zor la antenele, releele, bazele de date și alte piese esențiale de infrastructură care să poată primi semnale 5G în următorii patru sau cinci ani.

5G nu e doar pentru telefoane mobile, însă, nici pe departe. Probabil ai deja câteva dispozitive inteligente în casă, fie că vorbim de o boxă, de un termostat sau de vreun bec.

Astfel de dispozitive vor avea ocazia să ajungă pe rețeaua 5G, astfel încât să opereze într-o rețea de mare capacitate. 

Tehnologia actuală, 4G, nu poate oferi suficientă lățime de bandă pentru ca toate dispozitivele să opereze așa cum ar putea s-o facă.

5G reprezintă baza în conştientizarea întregului potențial al Societății Interconectate.

Această tehnologie de comunicare va permite organizațiilor să penetreze noi piețe și să construiască noi fluxuri de venituri în baza unor modele de afaceri și a unor soluţii cu totul noi, inclusiv aplicații de tipul Internet of Things (IoT).

Noile capabilităţi 5G acoperă mai multe dimensiuni, inclusiv o flexibilitate extraordinară, nevoi reduse de consum de energie, o capacitate mai mare, lățime de bandă, securitate, fiabilitate, viteze, cât și o latență mai mică, dar și costuri foarte scăzute ale dispozitivelor în cazul aplicațiilor Machine to Machine (M2M).

Cei de la 3GPP au aprobat recent standardele tehnologice pentru noua generație, iar în 2019, International Telecommunications Union, parte a ONU, ar trebui să treacă în revistă standardele propuse de către 3GPP.

Guvernul condus de Viorica Dăncilă are ca obiectiv, printre altele, vânzarea licențelor 5G până la finalul lui 2018. Asta e cuprins în programului de guvernare 2018 – 2020.

Dacă toate lucrurile merg bine, iar Guvernul va reuși să facă mai multe lucruri decât să fie schimbat, probabil vom discuta local de teste 5G în următorii doi ani.

Parere unanima este ca tehnologia 5G va permite conectarea eficientă a miliardelor de dispozitive Internet of Things la costuri reduse și cu eficiență energetică ridicată, permițând, de asemenea, apariția unor noi tipuri de servicii de o importanță critică, pentru care este nevoie de noi niveluri de latență, de fiabilitate și de securitate.

În ciuda promisiunilor cu privire la calitatea 5G şi ce va aduce în vieţile noastre, vorbim de o infrastructură ale cărei baze abia se vor pune în următorii ani, în ciuda testelor regionale.

Prin 2025 am putea vedea şi folosi primele astfel de reţele 5G.
MAI POTI CITI