Sfaturi, TRUCURI pentru pielea sensibila si uscata de la vedete.

Cateva sfaturi de bun simt despre pielea noastra care este, intr-o oarecare masura, o carte de vizita: avem grija de ea, o curatam cu atentie, o hidratam, vrem sa ramâna supla si stralucitoare

Sezonul rece, cu temperaturile scazute, usuca si agraveaza problemele tenului.

Exista desigur si persoane care trebuie sa urmeze un regim special de ingrijire pe tot parcursul anului, persoane a caror piele este mult mai sensibila la agresiunile externe.

Pielea sensibila se caracterizeaza prin roseata, uscare sau descuamare, senzatie de piele care „tine“, prurit, cresterea temperaturii locale.

Pielea sensibila are nevoie de o analiza ferma a stilului de viata si a produselor de ingrijire folosite pentru a fi tinuta sub control.

Roseata este unul din stadiile rozaceei, initial are caracter temporar – apare când suntem mai emotionati, stresati. Vasele de sânge sunt fragile, se dilata usor si devin vizibile cu usurinta.

La acest nivel se intervine terapeutic folosind creme speciale, ce contind substante care intaresc vasele de sânge.

sfaturi piele sensibila si atopica trucuri de la vedete
Este obligatorie fotoprotectia (factor de protectie 50+, inclusiv iarna), evitarea consumului de alcool, a nicotinei, a alimentelor fierbinti sau prea reci, si reducerea la expunerea la temperaturi extreme.

Pielea intoleranta reactioneaza in mod deosebit fata de alergenii din mediul inconjurator, la colorantii, conservantii, parfumurile din produsele obisnuite.

Produsele dedicate acestui tip de piele sunt ormulate astfel incât sa contina un numar cât mai mic de ingredinete minimizând riscul aparitiei alergiilor

Si pielea uscata prezinta astfel de simptome. Tenul, lipsit de bariera lipidica protectoare, nu se mai poate apara eficient de agresiunile externe.

Pâna la calmarea iritatiilor se recomanda in principal creme pentru pielea intoleranta, iar apoi creme nutritive, bogate in ingrediente de natura lipidica, pentru a compensa astfel capacitatea scazuta de autoaparare a tenului.

Pielea atopica reprezinta un caz aparte de piele sensibila
; dermatita atopica este o afectiune de natura inflamatoare manifestata prin aparitia unor eczeme, mâncarimi, roseata, in special, la nivelul pliurilor cutanate; de obicei debuteaza in copilarie si este legata de prezenta alergiilor, a astmului bronsic, a istoricului familial.

Exista doua categorii de produsele dedicate: unele se folosesc in puseu, au efect calmant si antipruriginos, iar altele se folosesc in mod obisnuit, cu rolul de a rari pe cat este posibil aparitia puseelor.

In toate cazurile, de nelipsit este apa termala: folosita zilnic, ajuta la calmarea pielii si la stabilizarea barierei proprii de protectie.

Având in vedere mediul in care traim, poluarea, aglomeratia, stresul, alimentatia nepotrivita si cosmetice mai mult sau mai putin atent concepute, este foarte posibil ca tenul nostru sa fie doar temporar sensibilizat.

Asadar, ca si concluzie de final, trebuie sa ne orientam spre produse cosmetice care trateaza problema aparuta si sa limitam pe cat putem factorii declansatori sau agravanti.