PROGRAM 1 Mai 2018 LIDL, Kaufland, Auchan, DEDEMAN, Carrefour, Profi si alte supermaketuri.

Minivacanta de 1 Mai 2018 nu aduce cu ea relaxare pentru toti "oamenii muncii". In timp ce unii au program de voie buna si distractie, altii au program normal de lucru. Ziua de 30 Aprilie 2018 a fost stabilita de catre Guvern a fi zi libera cu recuperare in data de 5 mai.

PROGRAMUL SUPERMARKETURI-LOR IN PERIOADA 30 Aprilie - 1 MAI 2018 este un program de munca normala pentru angajatii din marile super si hypermaketuri... si din mall-uri desigur!

PROGRAM LIDL, CARREFOUR, AUCHAN, KAUFLAND, MEGA IMAGE DE 1 MAI 2018.

Asadra, vor avea program cu publicul toate supermarket-urile si hipermarket-urile, printre care si unitatile Carrefour, Auchan, Kaufland, Mega Image, Lidl, Penny din Bucuresti si din toata tara.

Deci, fie ca sunteti la mare, la munte sau pur si simplu iesiti la un gratar la iarba verde, veti avea de unde sa va faceti plinul la capitolul cumparaturi.
program 30 aprilie 1 mai dedeman lidl carrefour auchan cora

Toate magazine de la Bucuresti la Cluj-Napoca, de la Iasi la Constanta sau Timisoara vor functiona dupa un program normal in perioada vacantei de 1 mai 2018.

Spre exemplu, programul de 1 mai 2018 al hypermarket-urilor CARREFOUR este cel normal de la ora 8 la ora 22.

De asemenea, Mega Image, Auchan, Kaufland, Lidl au decis sa pastreze un program normal de lucru în perioada minivacantei de 30 aprilie - 1 mai 2018.

De exemplu magazinele LILD vor respecta programul de functionare: L-S: 07:30 - 22:00, D: 08:00 - 21:00.

Magazinele de bricolaj (pentru ca sunt si romani care sarbatoresc prin munca Ziua Muncii), DEDEMAN, Praktiker, Hornbach, Brico Depot, Leroy Merlin vor avea deasemenea in perioada 30 Aprilie - 1 mai 2018 program normal de lucru.

Daca insa aveti o oarecare treaba la banci, problema se schimba un pic. Majoritatea unitatilor bancare au inchis pe 1 mai 2018, singurele care vor functiona fiind cele aflate in marile mall-uri.

Persoanele care sunt obligate să lucreze chiar și în zilele nelucrătoare de sărbătoare legală au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. 

Dacă acordarea de zile libere nu este posibilă, ei trebuie să primească „un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru”, după cum prevede Codul muncii.

Vizate sunt persoanele care lucrează în unităţile sanitare sau în cele de alimentaţie publică, care au un program special în zilele de sărbătoare legală.

De asemenea, nu primesc zile libere nici cei încadrați în „locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii”.
MAI POTI CITI