Pareri VREMEA MINIVACANTA DE 1 MAI 2018. Prognoze METEO.

WIKI METEO. Daca va intereseaza cum va fi vremea în minivacanța de 1 mai 2018 aflati Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă vreme frumoasă în minivacanţa de 1 Mai, dar şi instabilitate atmosferică.

Meteorologii anunta pe Litoral vreme frumoasa iar în conditiile unor temperaturi ridicate exista posibilitatea ca si temperatura apei marii sa depasesca 15 grade.

„Pe Litoral se anunta o vreme calda, iar sansele de ploaie sunt destul de reduse”, informeaza ANM.

În momentul de faţă nu exista certitudinea unui tablou clar pentru zilele minivacaţei de 1 mai 2018, dar ce putem spune este că rămâne în continuare o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, în acestă perioadă, cu probabilitate pentru averse şi descărcări electrice, averse de vară, pe intervale scurte de timp, în mare parte din ţară, dar zonele mai expuse ar fi cele intracarpatice şi zona de munte.
minivacanta 1 mai 2018 vremea concerte si preturi la cazare

Pe litoral se anunţă o vreme caldă, iar şansele de ploaie sunt destul de reduse.

Dupa ce Guvernul Romaniei a declarat ziua de 30 aprilie libera, românii au mai multe motive sa se bucure de minivacanta de 1 Mai. 

Astfel ca, turistii care merg de 1 Mai pe litoralul românesc petrec, în medie, trei nopti la malul marii si platesc aproximativ 477 de lei pentru cazare.

Pretul mediu plătit pe cameră pentru un sejur de 1 mai 2018 este de 955 de lei. Ţinând cont că, în majoritatea cazurilor, într-o cameră se cazează două persoane, un turist plăteşte, în medie, 477 de lei pentru trei nopţi de cazare. 

Pretul mediu este insa influenţat de majoritatea hotelurilor de 3 şi 4 stele din nordul staţiunii Mamaia, acolo unde şi cererea de cazare este cea mai mare.

Cele mai scumpe sejururi cumpărate pe litoral în acest an, de 1 Mai, au costat 2.024 de lei pe cameră şi au inclus cazarea la un hotel de 5 stele din Mamaia, cu demipensiune. 

La polul opus, cele mai ieftine (279 de lei pe cameră pentru trei nopţi de cazare) pachete turistice au fost vândute de către un hotel de 3 stele din Jupiter.

În zona de nord a statiunii Mamaia se vor deschide toate cluburile, iar în aceasta perioada va avea loc festivalul Sunwaves. În paralel, în perioada 27 aprilie - 1 mai 2018, se va desfasura si festivalul Bonheur, tot în Mamaia.

Cele mai cautate statiuni pentru vacanta de 1 Mai 2018 sunt: Mamaia, Mamaia Nord, Vama Veche si Eforie, iar cele mai goale se prefigureaza a fi Saturn, urmata de Jupiter si Eforie Sud. 
MAI POTI CITI